Wie kunnen de Ajax Vrouwen loten in de Champions League?

2020 11 06 Ajax Vr Excelsior Vr 0010 (1)
2020 11 06 Ajax Vr Excelsior Vr 0010 (1)

Een spannende dag voor de Ajax Vrouwen: om 12:00 uur gaan de Ajacieden de koker in voor de loting van de UEFA Women's Champions League. Welke ploeg wanneer de tegenstander kan worden, lees je in dit artikel.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De coronacrisis heeft flinke gevolgen gehad voor de opzet en planning van deze editie van de Women's Champions League. De Ajax Vrouwen werden zonder het spelen van een voorronde geplaatst voor het eindtoernooi. Samen met PSV vormt Ajax de Nederlandse afvaardiging.

De opzet
Het toernooi bestaat volledig uit knock-out rondes, met steeds een heenduel én een terugwedstrijd. De eerste ronde wordt op 9/10 en 15/16 december gespeeld. 

Omdat de Ajax Vrouwen op basis van de clubcoëfficiënten geen geplaatste status hebben, speelt de ploeg van trainer Danny Schenkel de eerste wedstrijd van het tweeluik thuis.

Nikita Tromp viert een treffer tegen ADO Den Haag.

Nikita Tromp viert een treffer tegen ADO Den Haag.

Tegenstanders  
De UEFA heeft een voorselectie gemaakt van mogelijke tegenstanders die elkaar kunnen treffen. Er zijn vier groepen van acht gemaakt, die voor de helft bestaan uit ongeplaatste teams en voor de helft uit geplaatste clubs. 

De vier mogelijke tegenstanders van de Ajax Vrouwen zijn:

- Bayern München 
- Chelsea 
- Atlético Madrid 
- Glasgow City 

De loting begint dinsdagmiddag om 12:00 uur. De Ajax Vrouwen kwamen twee keer eerder uit in de Women's Champions League. In 2017/2018 strandde de ploeg in de zestiende finale. Een jaar later reikte Ajax tot de achtste finale.

De loting kun je live volgen op de website van de UEFA. 

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Spitse 1

Sherida Spitse naar de Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sherida Spitse en het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials