Wedstrijdbezoek

Vooralsnog geldt er een verbod op het spelen van wedstrijden met publiek. Dit zal dan ook gelden voor alle Ajax-teams. Zodra er meer bekend is over het bezoeken van thuisduels, zullen we de seizoenkaarthouders opnieuw informeren.

Huishouden
Zowel in als buiten het stadion geldt 1,5 meter afstand waaronder ook op de tribunes. Tussen twee bezette stoelen wordt een aantal stoelen vrijgehouden. Bij de loting van een thuisduel dien je van tevoren de gegevens van de bezoeker in te vullen. Zodra je hierbij aangeeft dat je uit hetzelfde huishouden komt door dezelfde postcode in te vullen, dan zit je naast elkaar mits de mogelijkheid daarvoor is.

Lees hier de voorschriften en maatregelen vanwege COVID-19 met betrekking tot wedstrijdbezoek.

Tijdslot voor het betreden en verlaten van het stadion
Voor deze duels hanteren wij tijdslots voor het betreden en verlaten van het stadion. Dit om grote drukte en rij-vorming bij de ingangen te voorkomen. Het is daarom voor ons noodzakelijk om de bezoekers gespreid toe te laten.

Op je kaart staat een tijdslot van 15 minuten vermeld. Je dient binnen deze 15 minuten naar binnen te gaan. Het is niet mogelijk om van tijdslot te wisselen dus hou hier rekening mee met het plannen van je reis.

Ook na afloop van de wedstrijd zullen bezoekers gefaseerd het stadion verlaten. Volg hierbij de instructies van de stewards, stadionspeaker en stadionschermen. Het stadionprogramma zal worden aangepast op de langere aanwezigheid van publiek.

Tassenbeleid
Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Er zijn geen opslagmogelijkheden aanwezig in of rondom de Johan Cruijff ArenA. Voor dit duel mag je een klein desinfectieflesje meenemen van maximaal 50ml. Bij iedere ingang en toilet is er desinfectie en/zeep aanwezig om je handen te desinfecteren.

Stadionkassa
De stadionkassa is enkel geopend als servicepunt en er zullen geen kaarten worden verkocht.

Stewards en personeel
Medewerkers die veel contact met de bezoekers hebben zullen persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen dragen.

Fouilleren
Het kan zijn dat bezoekers bij de ingang gefouilleerd worden. Ook hier zal het veiligheidspersoneel gebruik maken van beschermende middelen. Daarnaast zal eventuele fouillering vanaf de achterzijde plaatsvinden.

Mondkapje
Momenteel wordt het gebruik van een mondkapje niet geadviseerd door de overheid waardoor dit niet verplicht is. Ajax zal het gebruik hiervan in deze periode wel toestaan. Wanneer het overheidsadvies wordt bijgesteld en het verplicht wordt, zullen Ajax en de Johan Cruijff ArenA dit uiteraard opvolgen. Kopers worden dan ook door Ajax geïnformeerd.

Zing- en schreeuwverbod
Voor onze thuisduels gelden volgens de richtlijnen een zing-en schreeuwverbod in het stadion.

Catering
Vanwege de 1,5 meter maatregel wordt er op aangepaste - beperkte - wijze catering aangeboden in het stadion.

Bij binnenkomst in het stadion is er éénmalig de mogelijkheid om bij een kiosk een hapje / drankje te kopen en mee te nemen naar de tribune. Het is niet toegestaan om op de omloop op elkaar te wachten of de consumptie te nuttigen vanwege de beperkt beschikbare ruimte achter de tribunes.

Rond aanvang wedstrijd worden de kiosken gesloten, vanaf dat moment is er de mogelijkheid om op de tribune een consumptie te bestellen bij de zichtbaar aanwezige mobiele verkopers. Er kan direct contactloos met PIN/Credit Card betaald worden bij de verkoper. Het beschikbare assortiment zal door alle maatregelen beperkter zijn dan je gewend bent.

Bekijk onderstaande video over het bezoeken van een wedstrijd met COVID-19 maatregelen.

00:00/00:00
 • Auto

1.5 meter in het stadion

Voor het gehele stadion geldt 1,5 meter afstand. Door het gebruik van tijdsloten, wordt de drukte verspreid. Het is daarom van belang dat bezoekers zich aan het tijdslot houden om afstand te kunnen waarborgen. Na binnenkomst is het van belang zo snel mogelijk naar de tribune te gaan en toiletgebruik tot een minimum te beperken om de 1,5 meter afstand ook tijdens het verblijf in het stadion te waarborgen.

In de huidige wet- en regelgeving zijn we verplicht ons aan de 1,5 meter afstand te houden. Wij vragen bezoekers dan ook om zich te allen tijde te houden aan de 1,5 meter afstand en om de aanwijzingen van de aanwezige stewards, stadionspeaker en stadionschermen te volgen. Alleen samen maken wij wedstrijdbezoek mogelijk.

 

Parkeren/vervoer

We raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer in plaats van het openbaar vervoer.
Degene die hebben aangegeven per auto te komen, kunnen in de ticketshop een parkeerkaart kopen. Wij bieden parkeertickets aan voor parkeergarages dichtbij de ingangen van het stadion om de looproutes kort te houden.
Hierbij worden de prijzen vermeld per gelegenheid. De parkeerkaart zal op de wedstrijddag via je account in de Ajax App beschikbaar zijn en is geldig van twee uur voorafgaand tot twee uur na de wedstrijd.

Indien je met het openbaar vervoer reist, word je verzocht om gebruik te maken van de stations die het dichtstbij jouw stadion-ingang ligt.

Ingangen A, B, C, D, E, K via Strandvliet ArenA en NS Duivendrecht
Ingangen E, F, G, H, J, M via Station Bijlmer

 

Mobiele ticket

Voor onze thuisduels worden de (parkeer)kaarten verstuurd als mobiele ticket. Deze kun je activeren en downloaden met je account via de Ajax App. Het is dus noodzakelijk dat je de Ajax App downloadt op je smartphone.

Bekijk deze video om te zien hoe het werkt.

00:00/00:00
 • Auto

Je account verifiëren

Vanwege de RIVM maatregelen is het noodzakelijk om te weten welke bezoekers het stadion betreden. Wanneer je een kaart hebt gekocht, dien je allereerst jezelf te identificeren via een verificatie. Dit kan via je Ajax App middels iDIN of via je Mijn Ajax account. Hierdoor dien je deze stappen te doorlopen voordat je je ticket kunt activeren.


Identificeren middels iDIN
Via Mijn Ajax kun je jezelf identificeren met iDIN. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • Ga met je smartphone naar ajax.nlen log in met je gegevens
 • Klik vervolgens op je profiel en op ‘verifieer je account’
 • Kies voor iDIN en doorloop de stappen
 • Selecteer je bank
 • Login via je app van je bank
 • Controleer je gegevens
 • Klik vervolgens op ‘identificeren’ en verstuur de gegevens naar Ajax
 • Je bank toont de gegevens die naar Ajax worden verstuurd, je bankrekeningnummer is hier geen onderdeel van.


Identificeren middels legitimatiebewijs
In Mijn Ajax kun je ook kiezen voor ‘identificeren met je legitimatiebewijs’:

 • Gebruik SMS of e-mail
 • Open de SMS of e-mail via je smartphone
 • Klik nogmaals op legitimatie
 • Upload vervolgens een foto van je paspoort en maak een selfie
 • Sla deze op en verstuur naar Ajax
 • Wanneer je deze identificatie succesvol hebt doorlopen, wordt dit getoond in je Mijn Ajax 


Je gegevens zijn veilig

Wij vinden je privacy uiteraard erg belangrijk en zullen ervoor zorgen dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden verwerkt. Bekijk hier onze privacyverklaring.

Bekijk deze video om te zien hoe je kunt verifiëren via je Ajax App.

00:00/00:00
 • Auto

Ajax App

Wanneer je een (parkeer)kaart voor dit duel hebt gekocht, ontvang je deze via de Ajax App. Het is dus van belang dat je deze downloadt op je smartphone. Deze is gratis beschikbaar via de App Store of Google Play Store met de naam ‘Ajax Mobile’.

Let erop dat je je smartphone opgeladen meeneemt en dat je je pushnotificaties aanzet om geen informatie over je wedstrijdbezoek te missen.

Deel je ticket
Kun je zelf niet naar ons thuisduel? Deel je ticket dan via de Ajax App. Open de App en klik in het menu onderin op tickets. Vervolgens druk je op de kaarten onder Ajax 1 en kies je onderin voor 'deel ticket'. De ontvanger dient tevens een Mijn Ajax account te hebben en de App te downloaden om de tickets te ontvangen.

00:00/00:00
 • Auto

Actualiteit

Al deze informatie is gebaseerd op de huidige situatie en kan mogelijk veranderen bij ontwikkelingen of aanpassingen van de richtlijnen.

Ajax zal te allen tijde het advies en regelgeving van de overheid en het RIVM opvolgen. In het geval dat de huidige situatie verandert, zullen wij dit spoedig aan kopers laten weten. Houd de website, de Ajax App en je mail goed in de gaten voor updates.

 

Fanshop en levering op je stoel

Je kan ook je bestelling plaatsen via WhatsApp. Stuur je gewenste artikelen en maten door via een WhatsApp bericht naar 088 18 3 1900. Verder ontvang je via WhatsApp een Tikkie om te betalen en ontvang je actuele informatie.

 

Voorschriften en maatregelen vanwege COVID-19

Lees hier de voorschriften en maatregelen vanwege COVID-19 met betrekking tot wedstrijdbezoek. Deze gelden voor het gehele stadion.

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl