Wedstrijdbezoek

Op deze pagina lees je meer informatie over de wedstrijd Ajax - AZ in de Johan Cruijff Arena. Als onderdeel van de landelijke pilot ‘Testen voor toegang’ is het voor 7.500 seizoenkaarthouders mogelijk om op 25 april om 14.30 uur dit thuisduel bij te wonen. Houd er rekening mee dat je per seizoenkaart één kaart kunt bestellen en je per account maximaal twee kaarten kunt toevoegen aan je winkelwagen. Daarnaast moet er een negatieve test worden getoond voor het verkrijgen van toegang (lees hier meer). Wil je erbij zijn? Bestel dan kaarten vanaf donderdag 15 april om 10.00 uur via onze Ticketshop. En wees er alsjeblieft snel bij, want de beschikbaarheid is zeer beperkt.

1.5 meter in het stadion

Voor het gehele stadion geldt 1,5 meter afstand. Tijdsloten dragen eraan bij om drukte te verspreiden en deze afstand te kunnen waarborgen. Om deze reden is het belangrijk dat de bezoekers zich aan de tijdsloten houden. Na binnenkomst is het tevens van belang om zo snel mogelijk naar de tribune te gaan en het toiletgebruik tot een minimum te beperken. Zo kan de 1,5 meter afstand ook tijdens het verblijf in het stadion worden bewaard.

In de huidige wet- en regelgeving zijn we verplicht om ons aan de afstand te houden. Om dit te bereiken vragen wij ieders inzet hiervoor en de aanwijzingen van de stewards, stadionspeaker en stadionschermen te volgen.

Lees hier de voorschriften en maatregelen vanwege COVID-19 met betrekking tot wedstrijdbezoek.

 

Toegang en testen

Om onderdeel uit te maken van deze pilot van de Rijksoverheid, heb je naast een wedstrijdkaart ook een negatieve testuitslag nodig. Hiervoor dien je binnen 40 uur voor het einde de wedstrijd een sneltest te doen via testenvoortoegang.nl.

De sneltest kan worden afgenomen op zaterdag 24 of zondag 25 april. Deze is gratis en verplicht voor alle bezoekers vanaf 12 jaar, ook voor degenen die al gevaccineerd zijn. Je kunt een afspraak maken via https://testenvoortoegang.nl/ of via de CoronaCheck-app. Kies voor de activiteit ‘sport kijken’ en volg de stappen uit het keuzemenu.

Wanneer de test negatief is, ontvang je een e-mail met de uitslag. In deze mail staat een code die ingevuld moet worden in de CoronaCheck-app (gratis te downloaden in de Appstore). Vervolgens wordt er een QR-code aangemaakt waarmee je toegang krijgt tot het stadion. Bij een positief testresultaat wordt telefonisch contact opgenomen door de GGD. Uitslagen van testen worden uit privacy oogpunt uiteraard niet met ons gedeeld.

Voor vragen over deze procedure en de inhoud van de pilot verwijzen we je door naar testenvoortoegang.nl en stichting Open Nederland.

Bij de eerste controle bij het stadion scannen de stewards de QR-code en controleren het legitimatiebewijs. Omwille van een snelle instroom vragen we je deze bij de hand te houden wanneer je het stadion nadert.

Tijdslot voor het betreden en verlaten van het stadion

Voor dit duel hanteren wij tijdslots voor het betreden en verlaten van het stadion. Dit om grote drukte en rijvorming bij de ingangen te voorkomen. Het is daarom voor ons noodzakelijk om de bezoekers gespreid toe te laten.

Op je kaart staat een tijdslot van 20 minuten vermeld. Je dient binnen deze 20 minuten naar binnen te gaan. Het is niet mogelijk om van tijdslot te wisselen dus hou hier rekening mee tijdens het plannen van je reis.

Na afloop van de wedstrijd verlaten de bezoekers gefaseerd het stadion. Volg hierbij de instructies van de stewards, stadionspeaker en stadionschermen. Het stadionprogramma wordt aangepast op de langere aanwezigheid van de Ajacieden.

Mondkapjesverplichting

Conform het beleid van de overheid is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze verplichting geldt niet wanneer men op de stoel zit.

Parkeren/vervoer

We raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer. Bij de kaartaankoop kun je aangeven per auto te komen. In dat geval kun je in onze Ticketshop een parkeerkaart kopen. Wij bieden parkeertickets aan voor parkeergarages dicht bij de ingangen van het stadion om de looproutes zo kort mogelijk te houden.

Hierbij zie je de prijzen per gelegenheid. De parkeerkaart is op de wedstrijddag twee uur voor de wedstrijd via je account in de Ajax App beschikbaar. Tot twee uur na de wedstrijd kun je hier gebruik van maken.

Indien je met het openbaar vervoer reist willen wij je vragen om gebruik te maken van de stations die het dichtst jouw ingang ligt.

Ingangen A, B, C, D, E, K via Strandvliet ArenA en NS Duivendrecht

Ingangen E, F, G, H, J, M via Station Bijlmer

Mobiele ticket

Voor dit duel worden de (parkeer)kaarten verstuurd als mobiele ticket. Deze kun je activeren en downloaden met je account via de Ajax App. Het is dus noodzakelijk dat je de Ajax App downloadt op je smartphone.

Je account verifiëren

Vanwege de RIVM maatregelen is het noodzakelijk om te weten welke bezoekers het stadion betreden. Wanneer je een kaart hebt gekocht, dien je allereerst jezelf te identificeren via een verificatie. Dit kan via je Ajax App middels iDIN of via je Mijn Ajax account. Hiervoor dien je de stappen te doorlopen voordat je het ticket kunt activeren.

Identificeren middels iDIN
Via Mijn Ajax kun je jezelf identificeren met iDIN. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • Ga met je smartphone naar ajax.nl en log in met je gegevens
 • Klik vervolgens op je profiel en op ‘verifieer je account’
 • Kies voor iDIN en doorloop de stappen
 • Selecteer je bank
 • Login via je app van je bank
 • Controleer je gegevens
 • Klik vervolgens op ‘identificeren’ en verstuur de gegevens naar Ajax
 • Je bank toont de gegevens die naar Ajax worden verstuurd, je bankrekeningnummer is hier geen onderdeel van.

Identificeren middels legitimatiebewijs
In Mijn Ajax kun je ook kiezen voor ‘identificeren met je legitimatiebewijs’:

 • Open de Ajax App op je smartphone en log in
 • Ga rechtboven naar jouw account en klik op 'identificeer jezelf.'
 • Kies het documenttype en gebruik Mitek
 • Upload een foto van je paspoort en maak een selfie
 • Sla deze op en verstuur naar Ajax
 • Wanneer je deze identificatie succesvol hebt doorlopen, wordt dit getoond in je Mijn Ajax

Je gegevens zijn veilig
Wij vinden je privacy uiteraard erg belangrijk en zullen ervoor zorgen dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden verwerkt. Bekijk hier onze privacyverklaring.

Bekijk deze video om te zien hoe je kunt verifiëren via je Ajax App.

00:00/00:00
 • Auto

Ajax App

Wanneer je een (parkeer)kaart voor dit duel hebt gekocht, ontvang je deze via de Ajax App. Het is dus van belang dat je deze downloadt op je smartphone. De Ajax app is gratis beschikbaar via de App Store of Google Play Store.

Service en veiligheid

Ajax Fancare
Op de wedstrijddag is Fancare online beschikbaar via WhatsApp, chat en Twitter 3 uur voor aanvang van de wedstrijd. Ga naar Ajax.nl/contact voor het gewenste kanaal.

Stadionkassa
De stadionkassa is enkel geopend als servicepunt en er zullen geen kaarten worden verkocht.

Stewards en personeel
Personeel is eveneens getest op Corona. Medewerkers die veel contact met de bezoekers dragen persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen.

Fouilleren
Het kan zijn dat bezoekers bij de ingang gefouilleerd worden. Ook hierbij maakt het veiligheidspersoneel gebruik van beschermende middelen. Daarnaast zal eventuele fouillering vanaf de achterzijde plaatsvinden.

Tassenbeleid
Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Er zijn geen opslagmogelijkheden aanwezig in of rondom het stadion. Voor dit duel mag je een klein desinfectieflesje meenemen van maximaal 50ml. Bij iedere ingang en toilet is er desinfectie en/of zeep aanwezig om je handen te desinfecteren

Catering
Vanwege de 1,5 meter maatregel wordt er op aangepaste - beperkte - wijze catering aangeboden. Tijdens de instroom en wedstrijd zijn de kiosken op de omlopen geopend. In de rust is dit, vanwege de piekdrukte, niet het geval. Tevens is het (ook in de rust) mogelijk om online te bestellen. In het stadion wordt gecommuniceerd hoe dit werkt.

We vragen bezoekers om hun consumptie op de tribune te nuttigen en niet langer dan noodzakelijk op de omloop te blijven.

Voor dit duel hanteren wij tijdslots voor het betreden en verlaten van het stadion. Dit om grote drukte en rij-vorming bij de ingangen te voorkomen. Het is daarom voor ons noodzakelijk om de bezoekers gespreid toe te laten. Op je kaart staat een tijdslot van 20 minuten vermeld. Je dient binnen deze 20 minuten naar binnen te gaan. Het is niet mogelijk om van tijdslot te wisselen dus hou hier rekening mee met het plannen van je reis.

Ook na afloop van de wedstrijd zullen bezoekers gefaseerd het stadion verlaten. Volg hierbij de instructies van de stewards, stadionspeaker en stadionschermen. Het stadionprogramma zal worden aangepast op de langere aanwezigheid van publiek

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl