Ajax en CF Pachuca gaan samenwerken

Header 1420 (1)
Header 1420 (1)

Ajax en CF Pachuca slaan de handen ineen. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennis– en talentontwikkeling. In het bijzijn van Klaas Jan Huntelaar werden in de Johan Cruijff ArenA de handtekeningen onder de samenwerking gezet.

Tags

  • #Pachuca

Socials

Pachuca staat – net als Ajax – bekend om het opleiden van talenten. De club heeft een van de grootste jeugdopleidingen van Mexico en levert daardoor veel spelers af voor de nationale jeugdelftallen. De Mexicaanse club werd zes keer landskampioen, won vijf keer de CONCACAF Champions League en slaagde er als enige Mexicaanse club ooit in om de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, de CONMEBOL Sudamericana, te winnen.

De doelstelling van de samenwerking is om kennis uit te wisselen met Pachuca over het opleiden van talent. Ajax helpt in de scholing van de coaches en staf van de jeugdopleiding, om zo ook impact te hebben op de ontwikkeling van de jeugdspelers van Pachuca. Dit kan ertoe leiden dat de grootste talenten uiteindelijk richting Ajax verkassen. Verder zijn er gezamenlijke activiteiten afgesproken zoals het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden.

Armando Martinez, President van CF Pachuca, is blij met de samenwerking. "Wij zijn een club die heel veel werkt met zelf opgeleide spelers. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze eigen opleiding. We zijn erg trots op de samenwerking die we aangaan met de beste jeugdopleiding van Europa."

Huntelaar sluit zich aan bij de woorden van Martinez. "Daarin zie je dat we hetzelfde idee hebben. Als Ajax zijnde kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent. Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander continent op het gebied van talent."

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Foto ACA

Ajax Academy Dubai versterkt zich met talentvolle coaches

Ajax Academy Dubai verwelkomt drie nieuwe coaches. Max Groen (26), Daan Brouwer (20) en Joey Kraaibeek (18) krijgen de kans om hun trainersvaardigheden verder te ontwikkelen in de Verenigde Arabische Emiraten. De talentvolle oefenmeesters zijn erg verheugd over deze nieuwe stap in hun jonge carrière.

Tags

  • #ACA

Socials

Harrysinkgraven1

Dit is hoe Harry Sinkgraven de Ajax-filosofie in China vertegenwoordigt

Sinds drie maanden is Harry Sinkgraven actief voor de Ajax Coaching Academy en woont hij in Guangzhou. De voormalig profvoetballer is in China actief als jeugdtrainer en als docent bij de Coach Education workshops. Samen met een team Nederlandse trainers representeert hij de Ajax-filosofie in het buitenland.

Tags

  • #ACA

Socials