Bergwijn, Berghuis en Van 't Schip verrassen fans

Het Ajax-hart laten spreken. John van 't Schip deed het met een persoonlijke brief aan 'zijn' supporters. Ziggo en Ajax riepen fans op om hetzelfde te doen. Uit de ruim 2000 inzendingen werden drie supporters uitgenodigd voor een speciale verrassing.

Tags

  • #Ziggo

Socials

Priority van Vodafone & Ziggo brengt Ajax-fans dichterbij dan ooit, en deze winnaars hebben het mogen ervaren in de Johan Cruijff ArenA. In navolging van John van 't Schip werd er door fans volop geschreven. Met drie gelukkige winnaars als resultaat.

Idool
Nietsvermoedend kwam de zevenjarige Jaedi met zijn ouders naar de Johan Cruijff ArenA. Zijn vader hoorde een dag van tevoren dat hij naar Amsterdam mocht. "Ik wist niet dat hij had geschreven. Op het moment dat hij werd uitgenodigd heb ik vrij gevraagd op mijn werk", lacht hij. "Hij is een enorme Ajax-fan en Steven Bergwijn is zijn idool. Ik denk dat hij het heel spannend vindt als hij de brief moet voorlezen", vertelde zijn vader terwijl zijn zoon klaar ging zitten in de skybox.

Het voetballen heeft de jonge Jaedi niet van een vreemde. De oom van zijn moeder is namelijk niemand minder dan Simon Tahamata. "We krijgen soms een kaart van Oom Simon, zodat we naar Ajax kunnen. Op verjaardagen laat hij vaak trucjes zien, dat vindt Jaedi erg leuk."

Terwijl Jaedi zijn brief geconcentreerd zat voor te lezen, sloop Bergwijn de kamer binnen om de jonge Ajacied te verrassen. Jaedi begon direct te glunderen en genoot verlegen van het gezelschap. Op het veld werd de ontmoeting voortgezet en trapten de twee een balletje. "Leuk, ik had het echt niet verwacht. Ik dacht dat het papa was, want zijn stem leek er een beetje op", zei Jaedi na afloop. Ook zijn moeder had niks in de gaten. "Toen we thuis wegreden zeiden we nog voor de gein dat het leuk zou zijn als Bergwijn zou komen. Opeens was hij er, dat was wel even schrikken. Het moet allemaal nog even landen volgens mij", vertelt zijn moeder. Eenmaal thuis begon de ervaring te landen: "Mam, dit was de mooiste dag van mijn leven."

Docent
Ook Annelieke werd verrast, de oud-economiedocent van Steven Berghuis. Samen met haar zoon Pelle kwam ze naar de Johan Cruijff ArenA en schreef ze in haar brief over de schoolperiode van de Ajacied op de KSG in Apeldoorn. 'Ik had geen idee dat je destijds al zo'n goede voetballer was en al helemaal niet dat je daarna zo'n ster bent geworden.' Een passage uit de mooie brief van Annelieke, die ze samen met haar zoon voorlas, niet wetende wat er ging gebeuren. Bij het horen van de stem van Berghuis sprongen ze beiden op. Toen bleek dat de Ajacied achter hen stond, kon het duo hun ogen niet geloven.

De dag werd alleen maar mooier, nadat Berghuis Annelieke en Pelle een Ajax-shirt en een cheque voor twee VIP-plekken tijdens Ajax – PSV overhandigde. Aan de zijlijn van het veld stond het tweetal zichtbaar te genieten. "Via mijn zoon hoorde ik van de actie om te schrijven aan een favoriete Ajacied. Dat is er maar eentje, want daar heb ik les aan gegeven: Berghuis. Mijn zoon stond perplex toen we hoorden dat we naar de Johan Cruijff ArenA mochten om de brief voor te lezen."

De uitnodiging van Ajax zorgde al voor blije gezichten thuis. "We dachten dat we een video gingen opnemen. Maar dit hadden we nooit verwacht. Ineens stond hij achter ons en herkende ik zijn stem. Ik hem heb direct omhelsd, want voor mij is hij nog gewoon de scholier Steven." Een mooi gesprek volgde. "Ik houd van zijn instelling, gewoon een boefje op een leuke manier. Naarmate we alles bespraken, herinnerde hij zich alles weer", zegt Annelieke. Haar zoon Pelle kon het, nadat alles was geland, nog maar moeilijk bevatten. "Ik hoorde iets rommelen, maar ik verwachtte het nooit. Ik vond het heel erg gaaf."

"We zijn overweldigd. Het is zo'n unieke ervaring. We hadden er oprecht geen rekening mee gehouden. Ik vroeg wel of we naar het veld mochten, en dan krijg je dit. Fantastisch. Ik kan het niet geloven", sloot Annelieke met glimlach van oor tot oor af.

Jeugdheld
Tot slot was de beurt aan Jan. Hij schreef: 'John, je bent voor mij de belichaming van een echte Ajacied. Je bent een mooie kerel. En dat je dan in de functie als hoofdtrainer stapt, op het moment dat je club het moeilijk heeft, terwijl je zelf ook door een enorm zware periode gaat. Dan ben je voor mij een echte held.' Prachtige woorden van Jan, fervent Ajacied sinds de jaren '80. "Ik heb alles gezien. Thuis in De Meer en uitwedstrijden. Als ik al het uitgegeven geld van de uitwedstrijden had bewaard, had ik een heel mooi huis kunnen kopen", lacht hij.

Net voordat Jan wordt verrast door zijn idool, vertelt hij wat Ajax voor hem betekent. "Veel. Ik probeer het over te brengen op mijn kinderen." Jan werd verrast door de aanwezigheid van Van 't Schip, maar reageerde kalm: "Hey John". Terwijl de trainer naast hem ging zitten, sprak Jan zijn dankbaar uit. "Als jonge jongen keek ik veel naar John als een flegmatieke voetballer. En nu, veertig jaar later zit hij naast me. Dat vind ik leuk."

Ook Van 't Schip vindt het mooi om naast een fan te zitten, die zulke mooie woorden voor hem over heeft. "Ik vind het hartstikke mooi dat iemand die mij en de club al zo lang volgt dit schrijft. Dan ga je zelf ook beseffen hoe veel ik heb meegemaakt binnen de club. Ik herken me wel in de brief en vind zijn woorden mooi."

In Johan Cruijff ArenA staat Jan, met zijn Ajax-shirt aan, tevreden rond te kijken. "Ik schrok wel even en was blij verrast. Ik had 'm niet verwacht. Het blijven normale mensen en ik ben niet van de heldenverering, maar ik houd er wel van. Hier met John erbij, naast het veld, ik vind het heel speciaal."

Ook Jan kreeg twee VIP-plekken voor Ajax – PSV, aan de rand van het veld. Hij wist direct wie hij mee gaat nemen. "Een dame die mij al vijf jaar ondersteund met het trainen van de teams van mijn kinderen. Ze zeurt al jaren om een kaartje en nu neem ik haar mee als dank voor al die jaren van hulp", lacht hij.

Gerelateerde artikelen

De Lang Interview 1920

De Lang: 'Dat geeft me een goed gevoel vanuit de transferwindow'

Kelvin de Lang is tevreden over de winterse transferperiode van Ajax. "We wisten op voorhand dat we niet al teveel konden en wilden doen. Dat we dan toch een goede transfer hebben gedaan, daar ben ik dan wel tevreden over", doelt De Lang op het binnenhalen van Jordan Henderson. Ajax haalde verder ook Julian Rijkhoff en Kian Fitz-Jim terug.

Tags

  • #DeLang

Socials

Header 1920

In beeld | Ajacieden bereiden zich voor op PSV

Ajax heeft vrijdag de laatste training afgewerkt in aanloop naar het thuisduel met PSV. Onder toeziend oog van de aanwezige pers werden de laatste accenten gelegd op het spel richting de wedstrijd van zaterdag.

Tags

  • #AJAPSV

Socials