Dedicated | Spitse over haar voetbaljeugd en carrière

Sherida Spitse speelt sinds een aantal maanden voor de Ajax Vrouwen. Met de recordinternational halen we herinneringen op aan haar jeugdjaren bij VV Sneek. Een portret waarin ze vertelt over de weg naar de top en de zaken die ze daar voor opofferde.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Spitse

Socials

"Ik had een droom toen ik begon met voetballen", vertelt Spitse over haar jaren als meisje bij VV Sneek. "Ik was vijf of zes jaar en ik kwam bij de jongens terecht. Mijn doel was om in het Nederlands elftal te komen en een profvoetbalster te worden."

Dat ze als meisje tussen de jongens een vreemde eend in de bijt was, maakte eigenlijk niets uit. "Ik was het enige meisje binnen de hele club. Maar de jongens met wie ik speelde, namen het altijd voor me op als ik bijvoorbeeld een tik kreeg."

Meer dan twintig jaar later is Spitse bij haar droomclub neergestreken, vertelt ze als ze een foto van haar jonge zelf ziet met een Ajax-shirtje aan. "Ik ben een echte Ajax-fan en ben nu dertig, maar dat ik hier nu in mijn Ajax-tenue zit, maakt me nog steeds trots."

Bikkelen
Spitse heeft altijd begrepen dat haar dromen niet vanzelf werkelijkheid zouden worden. "Je moet er hard voor werken en er dingen voor laten. Ik ging bijna nooit op stap of naar verjaardagen of feestjes. Dat heb ik bewust veel gelaten."

"Je moet ook blijven denken over wat je beter kan doen, juist ook als je al wat ouder bent", besluit ze. "Dat wil ik anderen ook meegeven: hard werken en niet je koppie laten hangen als het even minder gaat."

Gerelateerde artikelen