Edwin van der Sar besluit te stoppen

Sar Header Goed 1280
Sar Header Goed 1280

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft besloten om te stoppen bij Ajax. Hij draagt zijn taken per 1 juni 2023 over aan zijn collega-directieleden. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft aan Van der Sar gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

Tags

  • #VanderSar

Socials

Edwin van der Sar: "Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

RvC-voorzitter Pier Eringa: "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren. Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft  ook internationaal aan aanzien gewonnen. Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen."

Edwin van der Sar (Voorhout, 29 oktober 1970) maakt sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Daar begon hij als directeur marketing. Sinds november 2016 is de voormalig doelman algemeen directeur. Daarnaast bekleedt hij meerdere bestuursfuncties bij de FIFA, UEFA en ECA. Mede als gevolg van de sportieve prestaties en de successen op het gebied van onder meer commercie en media maakte de club gedurende de periode onder Van der Sar een enorme groei door. Zijn contract liep nog tot en met 30 juni 2025.

Gerelateerde artikelen

250530 Edwin Van Der Sar

Van der Sar: 'Dankbaar dat ik dit heb mogen doen'

Edwin van der Sar heeft besloten te stoppen als algemeen directeur bij Ajax. Met de 52-jarige Van der Sar bespreken we zijn keuze. "Ik heb een hoop meegemaakt. Mooie en minder mooie dingen, maar ik kijk er met veel plezier op terug."

Tags

  • #VanderSar

Socials

Eringa Still

Eringa: 'Edwin heeft bijgedragen aan een stevig Ajax'

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, Pier Eringa, betreurt het vertrek van Edwin van de Sar. Hij is Van de Sar enorm dankbaar voor zijn werk de afgelopen jaren. "We hadden gehoopt nog een tijd met elkaar door te gaan. Hij heeft de club naar een grote hoogte gebracht."

Tags

  • #Eringa

Socials

Sar Header Vertrek

Tijdperk Van der Sar: deze stappen zette Ajax

'Zijn eerste liefde' noemde Edwin van der Sar Ajax op 19 november 2012. De oud-keeper trad ruim tien jaar geleden toe tot de Ajax-directie als directeur marketing. Een ex-profvoetballer op een hoge positie binnen de club, naar het voorbeeld van Johan Cruijff. Van der Sar stopte in 2011 als actief speler bij Manchester United, doorliep een opleiding op de Johan Cruijff University en startte in 2012 in Amsterdam met zijn avontuur.

Tags

  • #VanderSar

Socials