Face the Future #1 | Kayden Wolff

In aanloop naar de Future Cup maken we in de rubriek 'Face the Future' kennis met Ajax O17. Over een kleine drie weken is het eindelijk weer tijd voor dit internationale jeugdtoernooi, waarin de ploeg van trainer Yuri Rose het gaat opnemen tegen de leeftijdsgenoten van onder meer Juventus, PSG en Chelsea. In 'Face the Future' komt uit elke linie een speler aan het woord, te beginnen met aanvaller Kayden Wolff.

Tags

  • #FutureCup
  • #AjaxO17

Socials

De zestienjarige voorhoedespeler van Ajax O17 omschrijft zichzelf als een snelle, technische aanvaller met scorend vermogen. "Ik vind het heel leuk om acties te maken. Meestal begin ik van links, maar ik kan ook in de spits en op rechts uit de voeten", aldus Wolff, die tevreden is over zijn seizoen tot dusver. "Ik heb een aantal goaltjes gemaakt. Iets minder dan vorig seizoen, maar het gaat de goede kant op."

Leermeester Vink
Wolff begon op zijn vierde met voetballen bij de plaatselijke vereniging. "Na een tijdje ging ik naar Zeeburgia, want mijn vader speelde daar vroeger ook. Toen kwam ik uiteindelijk bij Marciano Vink in het elftal. Ik speelde met Sky (Vink, red.) en Imran (Nazih, red.). We gingen eigenlijk met zijn allen naar een profclub, het was echt een leuke tijd."

De zestienjarige aanvaller vertrok naar FC Volendam. "Ik heb daar vier jaartjes gespeeld. Ook echt een leuke tijd gehad en toen kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik naar hier mocht komen", aldus Wolff, die zich als een vis in het water voelt bij Ajax. "Ik voel me vrij hier, ik voel me goed. We hebben een heel leuk team."

Idolen
De talentvolle Ajacied heeft twee idolen: Ronaldinho en Neymar. "Ik bewonder hun individuele acties. Wat zij aan de bal doen vind ik echt mooi om te zien. Ik denk dat ik daar ook wel veel van kan leren." Steven Bergwijn is binnen de Ajax-selectie een speler waar Wolff naar opkijkt. "Hij speelt ook vanaf de flanken en heeft een goede actie in huis."

Wolff prijst ook zijn ploeggenoten. "Tijdens de Future Cup moet je gaan letten op onze spitsen Don-Angelo Konadu en Shedrach Ebite. Daarnaast denk ik dat Tijn Peters en Jan Faberski ook onze blikvangers zullen zijn tijdens het toernooi." De zestienjarige aanvaller denkt dat Ajax de titel binnen kan slepen. "Er zijn veel goede teams, maar wij hebben ook een goede ploeg en genoeg kans om deze prijs in Amsterdam te houden."

Extra motivatie
De aanvaller van Ajax O17 kijkt enorm uit naar de Future Cup. "Ik heb er zin in. Het is mooi om actief te zijn op zo’n toernooi, dat kan niet iedereen zeggen. We zijn terug na drie jaar. Dat geeft extra motivatie om nog meer gas te geven." Wolff heeft al verschillende video’s bekeken van voorgaande edities van de Future Cup. "Ik zag veel fans en er was een mooie sfeer, dus ik waardeer het wel dat ik dit toernooi mag spelen. Het is een mooi podium om ons te bewijzen."

Gerelateerde artikelen

AJAX Future Cup 1920X1080

Future Cup 2023 | Deze teams doen mee

De Future Cup vindt weer plaats op sportcomplex de Toekomst. Gastheer Ajax ontvangt tijdens het internationale jeugdtoernooi voor O17-teams acht topclubs uit de hele wereld. De internationale talenten strijden van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april, na drie jaar afwezigheid, om de felbegeerde bokaal. Wie er meedoen? Lees het hier.

Tags

  • #FutureCup

Socials

AJAX Future Cup 1920X1080

Future Cup na drie jaar terug op de Toekomst

De Future Cup keert terug op sportcomplex de Toekomst. De elfde editie van het toernooi, dat de afgelopen drie jaar werd afgelast vanwege de coronacrisis, wordt gehouden tijdens het paasweekend van zaterdag 8 tot en met maandag 10 april.

Tags

  • #FutureCup

Socials