Grant en Verhoeve in 'Club van 100': 'Jouw vierde seizoen? Mijn achtste'

Chasity Grant en Soroya Verhoeve bereikten precies bij dezelfde wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie een prachtige mijlpaal. Beiden speelden uit bij AZ hun honderdste wedstrijd in het shirt van Ajax. "In de bus deed ik even een 'trip down memory lane'. Ik ging in gedachten terug naar 2016."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het tweetal geniet zichtbaar van de bijzondere prestatie. "Is het jouw vierde seizoen? Mijn achtste", lacht Verhoeve nadat ze Grant heeft gevraagd hoe snel ze tot honderd duels is gekomen. "Ik heb er iets langer over gedaan, ja. Maar honderd is een mooi getal. Ik startte zelf tegen AZ en eindigde als aanvoerder. Het cirkeltje was daarmee mooi rond. Toen ik eenmaal op het veld stond, dacht ik niet na over die honderdste wedstrijd."

Grant stond er heel anders in. Zij was haar honderdste wedstrijd eigenlijk vergeten. "Ik kwam er pas achter toen iemand van Ajax Media naar mij kwam en zei dat ik mijn honderdste had gespeeld. 'Oh was dat vandaag?', vroeg ik."

Het Ajax-duo kende elkaar al voor hun tijd bij Ajax. "Ik speelde bij ADO en voetbalde vaak tegen Soraya", vertelt Grant. "Ik vond haar een irritante tegenstander, omdat ze supersnel was. Ik moest altijd honderd procent geven tegen haar. Toen ik bij Ajax kwam, stond ik weer tegen haar in de training. Toen er een diepe bal kwam, dacht ik: 'ik moet nu, ik hoor haar ademen in mijn rug'. Het schoot alleen toen in mijn hamstring", lacht ze nu.

Gerelateerde artikelen

Spitse1920 2

Ajax Vrouwen verliezen in Parijs

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Paris Saint-Germain woensdagavond met 3-1 verloren. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Weerdenhl1920

Highlights Ajax Vrouwen - Excelsior | Goede generale

De Ajax Vrouwen zijn na zaterdagmiddag zes treffers en drie punten rijker. De ploeg van Suzanne Bakker won in eigen huis met 6-1 van Excelsior. En dat is een mooie opsteker vlak voor een belangrijke week voor de Ajacieden. Woensdag spelen de Ajax Vrouwen in de UEFA Women's Champions League tegen Paris Saint-Germain. Zes dagen later is AS Roma de tegenstander in hetzelfde Europese clubtoernooi.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header 1920 Vrouwen

Verslag | Ajax Vrouwen beginnen met zege aan 2024

De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd Excelsior in de Azerion Vrouwen Eredivisie met 6-1 verslagen. De Amsterdamse goals kwamen van Chasity Grant (2), Sherida Spitse, Bente Jansen, Lily Yohannes en Danique Tolhoek.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials