Haller boekt moeizame zege met Ivoorkust bij start Afrika Cup

Haller1280 (1)
Haller1280 (1)

Sébastien Haller is de Afrika Cup woensdagavond met een overwinning gestart. De spits was met Ivoorkust met 1-0 te sterk voor Equatorial Guinea. Haller deed bij de Ivorianen 82 minuten mee.  

Tags

  • #Interlands
  • #Haller

Socials

Ivoorkust kende een droomstart door via Gradel (fraai afstandsschot) al in de vijfde minuut de leiding te nemen. De opmaat tot een zorgeloze avond voor Haller en de zijnen bleek het niet. Sterker nog, in het vervolg was het vooral Equatorial Guinea dat in aanvallend opzicht van zich liet spreken.

Zeker kort na rust werd een aantal grote kansen op de 1-1 onbenut gelaten. In de slotfase verzuimde Ivoorkust zelf tot tweemaal toe de wedstrijd definitief te beslissen.

Drie dagen rust
Zo bleef het uiteindelijk 1-0 en trapte Ivoorkust zijn groepsfase winnend af. Zondag wacht het tweede pouleduel. Dan is Sierra Leone de tegenstander. Dat land opende met een doelpuntloze remise tegen Algerije.  

Gerelateerde artikelen

Finidi Kanu 1280

Top 10 Goals | Afrikanen in het Ajax-shirt

Hoewel Ajax pas dit weekend weer in actie komt, is de Afrika Cup al in volle gang. Aan deze editie doen Sébastien Haller en Andre Onana mee, maar in het verleden zijn er veel meer Ajacieden actief geweest in de Afrika Cup. Hoog tijd om te kijken naar de mooiste doelpunten van Afrikanen in het shirt van Ajax.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Haller

Alle doelpunten en assists van Sébastien Haller in 2021

De statistieken van spits Sébastien Haller over dit kalenderjaar zijn briljant. Dankzij zijn scoringsdrift is de aanvaller momenteel de topscorer in de Eredivisie en UEFA Champions League. We hebben alle treffers en assists van Haller in 2021 voor je op een rijtje gezet.

Tags

  • #Haller

Socials

Onana1280 Africacup

Onana start Afrika Cup met overwinning

Andre Onana heeft in de openingswedstrijd van de Afrika Cup direct drie punten gepakt met Kameroen. In het Stade Olembe waren De Ontembare Leeuwen met 2-1 te sterk voor Burkina Faso. Onana speelde de volle negentig minuten.

Tags

  • #Interlands
  • #Onana

Socials