Heitinga en Martha kijken terug op goed seizoen: 'Beste Jong-elftal geworden'

Na het 1-1-gelijkspel in eigen huis tegen De Graafschap zit het seizoen erop voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer John Heitinga en doelpuntenmaker Ar'Jany Martha kijken terug op een prima seizoen van de beloften. "We hebben veel goals gemaakt en bij momenten echt gedomineerd op de helft van de tegenstander."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Heitinga vond de eerst helft moeizaam. "We kwamen niet in het ritme. Je zag bij een aantal jongens dat het een lang seizoen was. De dingen die normaal heel goed zijn en waar we normaal heel gevaarlijk in zijn, de risicoballen, lukten niet. Ook de veldbezetting was niet optimaal." Het tweede bedrijf was in ieder geval leuker. "Veel kansen over en weer. Jonge spelers die erin kwamen en onbevangen speelden", vond Heitinga.

Martha sloot zich aan bij de trainer. "Het was een zware wedstrijd. Gelukkig kon ik belangrijk zijn als invaller. We hebben als team gestreden en laten zien dat we goed kunnen voetballen."

Reclame gemaakt
"We hebben een geweldig seizoen gedraaid met hele mooie en goede wedstrijden. In de Keuken Kampioen Divisie is het winnen of leren, dat is dit seizoen zichtbaar geworden. Terugkijkend op het hele seizoen vind ik dat de jongens geweldige reclame hebben gemaakt voor zichzelf en voor Jong Ajax. Sommige spelers zijn gedebuteerd bij Ajax 1 of maken een mooie stap naar een andere club. Maar ook de spelers van O18 hebben al mogen wennen aan dit niveau. Een hele mooie ontwikkeling voor zowel spelers als staf”, vervolgde Heitinga.

Jong Ajax eindigde uiteindelijk op plek zeven, het hoogst genoteerde Jong-elftal. Tot tevredenheid van Heitinga. "We hebben vaak gedomineerd, veel kansen gecreëerd en veel gescoord. De start was goed en ook de tweede periode verliep uitstekend. We kunnen met tevredenheid terugkijken op dit seizoen."

Martha wilde beslissend zijn in het laatste duel. "De laatste wedstrijd verliezen kon natuurlijk niet, dus ik ben blij met m’n goal. Na het doelpunt wilde ik doorgaan, op zoek naar de winnende."

Vermaak
Ook het publiek werd regelmatig vermaakt, merkte de trainer op. "We hebben laten zien waar we voor staan. NAC-thuis en Volendam-thuis waren wedstrijden waarin we hebben laten zien hoe goed we kunnen voetballen. De ontwikkeling van de spelers staat uiteindelijk centraal en daar ben ik heel tevreden over."

Gerelateerde artikelen

Marthaknuffel1280

Highlights Jong Ajax - De Graafschap | Martha houdt punt in Amsterdam

Jong Ajax heeft op sportcomplex de Toekomst het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap. De wedstrijd brandde in de tweede helft los. Na een 0-1-achterstand bezorgde Ar'Jany Martha met iets minder dan een kwartier nog op de klok Jong Ajax nog een punt.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Rasmussen1280

Jong Ajax eindigt seizoen met gelijkspel tegen De Graafschap

Jong Ajax heeft het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie afgesloten met een gelijkspel tegen De Graafschap. Na een saaie eerste helft, waarin weinig gebeurde, kwamen de Achterhoekers in een veel leukere tweede helft op voorsprong. Ar’Jany Martha zette een kwartier voor tijd de eindstand op het scorebord: 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials