Jong Ajax verliest op eigen veld ruim van Jong AZ

Hoofdfotojong
Hoofdfotojong

Jong Ajax heeft zijn vrijdagavond zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. De Ajacieden gingen op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Jong AZ.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was voor de bezoekers, die al vlot een grote kans op de openingstreffer kregen. Die werd door Jong AZ echter gemist. Vervolgens had Jong Ajax een aantal momenten, maar die leverden niet de openingstreffer op.

Opdracht wordt zwaar
Na 32 minuten viel de openingstreffer echter alsnog: Finn Stam kopte de 0-1 binnen. Die treffer bleek een knauw voor Jong Ajax, dat in de 42e minuut goalie Sten Kremers een tweede tegengoal zag voorkomen. Het bleek alleen uitstel van executie, want even later liep Ricuenio Kewal een voorzet binnen en werd de 0-2 een feit. Zo ging het lange tijd redelijk gelijkop, maar stond Jong Ajax halverwege voor een zware opdracht.

In het tweede bedrijf viel al vlot de beslissing. Zes minuten na rust maakte Jurre van Aken er 0-3 van. Jong Ajax kreeg daarna mogelijkheden om de eer te redden, iets wat aanvankelijk niet lukte bij Rico Speksnijder en Yoram Boerhout.

Debutanten
Voor laatstgenoemde was het even later einde wedstrijd. Coach Vos bracht met Emre Ünüvar en Luca Messori twee debutanten.  

Twintig minuten kwam er weer een klein beetje hoop terug bij de Ajacieden: Jaydon Banel werd diep gestuurd, kwam naar binnen en schoot raak: 1-3. Even later was er een mogelijkheid voor Ünüvar, maar een vlotte 2-3 bleef uit.

Jong Ajax probeerde nog wel de bakens verder te verzetten, maar slaagde daar niet meer in. Sterker nog, acht minuten voor tijd strooide Damienus Reverson nog wat extra zout in de Amsterdamse wonden.

Jong Ajax – Jong AZ 1-4 (0-2)
32. Stam 0-1
43. Kewal 0-2
51. Van Aken 0-3
70. Banel 1-3
81. Reverson 1-4

Jong Ajax: Kremers, Henry, Verschuren, Agougil, Chahid (68. Steur), Vos, Fitz-Jim, Speksnijder (83. O'Niel), Boerhout (61. Messori), Rijkhoff (61. Ünüvar), Banel

Gerelateerde artikelen

Still Rijkhoff

Portret | Julian Rijkhoff over jeugdherinneringen en Ajax-dromen

We zijn een dag samen met Julian Rijkhoff, de spits die afgelopen winter is teruggekomen naar Amsterdam. Na zijn jeugdjaren bij Ajax heeft hij zijn focus gericht op de toekomst. Samen keren we terug naar het voetbalpleintje waar hij als kleine jongen altijd te vinden was, praten we over zijn inspiratie en halen herinneringen op aan zijn jeugd. Hoewel zijn debuut al een droom is die uitkwam, koestert Rijkhoff nog vele ambities. Dit gesprek biedt een blik in het leven en de carrière van deze veelbelovende voetballer.

Tags

  • #Rijkhoff

Socials

HL VVV Jong Ajax

Samenvatting VVV - Jong Ajax

Het uitduel met VVV-Venlo heeft vrijdagavond geen punten opgeleverd voor Jong Ajax. De ploeg van Dave Vos was enkele keren dicht bij een treffer, maar scoorde niet. Het werd 2-0 voor de thuisploeg.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Header VVV Jong Ajax

Verslag | Frustrerende avond voor Jong Ajax in Venlo

Jong Ajax heeft vrijdagavond in speelronde 37 van de Keuken Kampioen Divisie verloren op bezoek bij VVV-Venlo. Nadat de Amsterdammers drie keer het houtwerk raakten, waren het de Venlonaren die wel scoorden: 2-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials