Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
0
0

Arsenal Women

⓶ ‐ ⓶

Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben met 2-2 gelijkgespeeld in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League op bezoek bij Arsenal. In dit liveblog hielden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd. 

Liveblog

Samenvatting vanuit Engeland

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de highlights van Arsenal - Ajax Vrouwen. Blijf onze kanalen ook morgen volgen voor updates uit Engeland. Zo hoor je morgen onder andere reacties van Ajacieden en volgen we de vrouwen onderweg naar huis.

00:00/00:00
  • Auto

Vijanden op het veld, vrienden daarbuiten 😁

Miedema Pelova 900

Dankjewel, fans! ❤️

Bedankt voor de support in Engeland!


Dit was de 2-2 🔙

De 2-2 hebben jullie nog van ons te goed. Leuchter let goed op voor de doelmond van Arsenal en werkt de gelijkmaker binnen.

00:00/00:00
  • Auto

FT / 2-2

Het is klaar in Engeland. De Ajax Vrouwen houden Arsenal op 2-2. Dat is goed gedaan hoor! De De ploeg van Suzanne Bakker heeft zodoende nog alles om voor te spelen volgende week in Amsterdam.


Tweede wissel bij Ajax

⏱️ 90.

Eshly Bakker komt in het veld voor Chasity Grant. We zitten in de blessuretijd. Die bedraagt minimaal zes minuten.


Arsenal dringt aan

Pelova Lintje 900

⏱️ 89.

De Ajax Vrouwen komen nog wel even volle bak onder druk te staan in de slotfase in Engeland. Nu die 2-2 over de streep trekken, dames! 


Jaaa, Leuchter!

Leuchter Goalgifje Uit

⏱️ 83.

Het is weer Romée Leuchter die scoort voor de Ajax Vrouwen! Het staat 2-2. De vrouwen stonden lang onder druk in de tweede helft, maar voetbalden zich er steeds beter uit.

Met nog een kleine tien minuten te spelen betaalt dat zich uit. Leuchter tikt van dichtbij de gelijkmaker binnen.


Strijden, dames!

Noordam In Duel 900

⏱️ 80.

Met nog tien minuten te gaan staat het nog steeds 2-1 in Engeland. Helemaal niet zo'n slechte tussenstand tegen de nummer twee van Engeland van het afgelopen seizoen.

De Ajax Vrouwen hebben nog alles om voor te spelen bij de return volgende week als dit de stand blijft.


De tweede helft in beeld

⏱️ 71.

De Ajax Vrouwen gaven in de eerste helft goed partij, maar moeten nu toezien hoe Arsenal de wedstrijd duidelijk naar zich toe heeft weten te trekken. Kom op, dames! Wie weet wat er nog te halen valt in Engeland...


Wissel bij Ajax Vrouwen

⏱️ 62.

De eerste wissel aan Ajax-zijde Tiny Hoekstra komt in het veld voor Ashleigh Weerden.


2-1..

Leuchter Little 900

⏱️ 56. 

Arsenal krijgt een penalty (al lijkt de overtreding buiten de zestien te worden gemaakt). Little stuurt Kop de verkeerde kant op en schiet daarmee de 2-1 binnen.


Opnieuw de paal en redding Kop 💥

Kop Redding 900

⏱️ 55.

Nu moeten de Ajax Vrouwen oppassen. Eerst schiet Rafaelle op de paal en later moet Kop redding brengen. De vrouwen van Arsenal worden beter en beter.


Paal 💥

⏱️ 47.

Arsenal begint fel aan de tweede helft. Catley heeft Kop al verslagen in de korte hoek, maar vindt de buitenkant van de paal.


Tweede helft van start

De tweede helft is begonnen in Engeland. Zet 'm op, Ajax Vrouwen!


Heeeey fans! 😍

Ajax Vrouwen Fans 900

Rust in Londen

Het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft heeft geklonken. We gaan met een 1-1-ruststand de kleedkamers in. De Ajax Vrouwen geven prima partij op Meadow Park.


Leuchter in de korte hoek

Leuchter Balen 900

⏱️ 44.

Via een Engels been komt de bal voor de voeten van Romée Leuchter. Ze staat al vlak bij de achterlijn en moet dus uithalen. In de korte hoek probeert ze Zinsberger te verslaan. Dat lukt niet, maar de poging was knap.


Ajax Vrouwen niet uit het veld geslagen

Weerden Actie 900

⏱️ 30.

De 1-1 is natuurlijk een domper, maar de Ajax Vrouwen tonen zich veerkrachtig. Ze kleumen weer volle bak alle duels in. Via Ashleigh Weerden kregen de vrouwen bij de tweede paal zelfs nog een kans om de 1-2 binnen te glijden. Ze kwam alleen net te laat.


1-1...

Spitse Balen 900

⏱️ 23.

Daar is dan toch de gelijkmaker. Nu schiet Blackstenius wel raak van dichtbij.


Kans voor Arsenal

⏱️ 21.

De eerste echt goede kans voor Arsenal is een feit. Kop pareert een vrije trap van Mead, maar ziet dat de rebound een prooi is voor Blackstenius. Zij schiet net naast.


De goal in beeld ⚽

De pass naar de eerste paal is van Grant, Leuchter komt inlopen en tikt goed binnen!

00:00/00:00
  • Auto

Sterk begin 🔥

Leuchter Juichen 900

⏱️ 19.

Een sterk begin hoor van de Ajax Vrouwen. Na schoten van Pelova en Spitse schoot Leuchter dus raak. Is er een stunt in de maak?


Gooaaal Leuchter!

Leuchter Goalgifje Uit

⏱️ 17.

De Ajax Vrouwen beginnen sterker aan de wedstrijd en komen terecht op 0-1. Het is Leuchter die al dan niet verrassend de score opent na zeventien minuten voetballen.


Schotje Pelova

⏱️ 04.

Het eerste schot op doel komt van de Ajax Vrouwen. Victoria Pelova loopt zich goed vrij, krijgt de bal aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied en haalt maar eens uit.

De poging is net even iets te veel in het midden van de goal, waardoor de goalie van Arsenal niet al te veel moeite heeft met het schot.


Squad ❤️

Ajax Vrouwen Team 900

Let's go!

De wedstrijd Arsenal - Ajax Vrouwen is begonnen. Succes, dames!Final preparations

Met nog tien minuten te gaan zijn de Ajax Vrouwen aan de laatste voorbereidingen bezig op de wedstrijd tegen Arsenal. Wie neemt er vanavond een voorschot op plaatsing voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League?


Live op Ziggo Sport 📺

Zonnig Meadow Park 900

De wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en Arsenal is vanavond live te volgen via Ziggo Sport. Zo mis je geen seconde van het duel in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League.


De vrouwen zijn op Meadow Park

De Ajax Vrouwen zijn op de plek van bestemming: Meadow Park. Over een klein uurtje trappen we af in Engeland. De veldinspectie is begonnen.Dit is de opstelling van de Ajax Vrouwen

AJAX Woman Uit Squad 1080X1350

Suzanne Bakker heeft voor deze elf speelsters gekozen voor de wedstrijd tegen Arsenal. De wedstrijd op Meadow Park begint om 20:30 uur Nederlandse tijd.

Kay-Lee de Sanders is geschorst en is er vandaag niet bij. Quinty Sabajo begon tegen Fortuna Sittard vrijdag nog in de basis, maar zit vandaag op de bank. Nadine Noordam verschijnt aan de aftrap.


Treasure Hunt! 🕵🏻‍♀️

Ben jij in Engeland en wil jij kans maken op een Ajax-prijs? Doe dan mee met de Treasure Hunt. Wie weet win jij een mooi Amsterdams cadeautje.


Dit moet jij weten over de tegenstander vanavond

  • Sinds de competitie bekend werd als de UEFA Women's Champions League in 2009/2010, heeft Arsenal zich zeven keer gekwalificeerd
  • In elke Champions League waarvoor de Engelse club zich kwalificeerde, hebben ze op zijn minst de kwartfinales gehaald
  • Van 2010 tot 2013 heeft Arsenal drie seizoenen op rij de halve finale gehaald
  • Arsenal-spits en Oranjeleeuwin Vivianne Miedema was topscorer van de competitie in 2019/2020 met tien goals

Teambespreking 🗣️

Wat zou het plan zijn voor de Ajax Vrouwen vanavond tegen Arsenal? Voor het team is dat inmiddels bekend. In het hotel werd de bespreking gehouden voor vanavond. 


Volop goals dit seizoen ⚽️

De Ajax Vrouwen speelden tot dusver vier officiële duels dit seizoen. Het waren over het algemeen doelpuntrijke wedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen en doelpuntenmakers.

Ajax Vrouwen – Kristianstads DFF (3-1, UWCL)
Goals: Pelova, Bakker, Grant

Ajax Vrouwen – Eintracht Frankfurt (2-1, UWCL)
Goals: Grant, Bakker

Ajax Vrouwen – FC Twente (2-3, Super Cup)
Goals: Leuchter, Weerden

Ajax Vrouwen – Fortuna Sittard (4-0, competitie)
Goals: Pelova (2), Verhoeve, eigen doelpunt


YES! ✍️

Mooi nieuws: ABN AMRO blijft tot en met 2025 verbonden aan de Ajax Vrouwen als hoofdsponsor!


Tijd om te rusten 😴

Hotel900

De Ajax Vrouwen zijn inmiddels weer terug op de hotelkamer. De Ajacieden hebben nog even tijd voor ontspanning voordat de wedstrijdbespreking begint!Ochtendwandeling 🚶‍♀️

De Ajax Vrouwen verlieten vanmorgen het hotel voor een heerlijke ochtendwandeling in Londen. Een mooi moment op met elkaar alvast vooruit te blikken op de wedstrijd van vanavond!


Ajax Vrouwen klaar voor duel met Arsenal!

De Ajax Vrouwen staan vanavond tegenover het Arsenal van landgenote Vivianne Miedema. Trainer Suzanne Bakker en spelers Sherida Spitse en Lisa Doorn blikken vooruit op het Europese treffen in Londen.

00:00/00:00
  • Auto

Ajax Vrouwen in UEFA Women's Champions League ⚽

De Ajax Vrouwen wisten tot dusver drie keer de UEFA Women's Champions League te bereiken. In de seizoenen 2017/2018 en 2020/2021 werden de Ajacieden in de 1/16 finale uitgeschakeld door respectievelijk Brescia en Bayern München.

Het seizoen 2018/2019 verliep succesvoller voor de Ajax Vrouwen. De Amsterdammers wisten zich toen te plaatsen bij de laatste zestien van het hoofdtoernooi. Olympique Lyon maakte een einde aan het sprookje van de Ajax Vrouwen.


Het avontuur krijgt vandaag een vervolg!👏

De Ajax Vrouwen plaatsten zich eind augustus voor de tweede voorronde door in een mini-toernooi af te rekenen met Kristianstads DFF en Eintracht Frankfurt. De ploeg van Suzanne Bakker versloeg eerstgenoemde club in Denemarken met 3-1, terwijl de Ajacieden dankzij een spectaculaire omhaal van Eshly Bakker in blessuretijd ook het duel met Eintracht Frankfurt winnend afsloten (2-1).


Wedstrijd vanavond live op Ziggo Sport

Groep900

Je hoeft vanavond niets van de wedstrijd te missen. Het duel met Arsenal wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. De aftrap in Londen is om 20:30 uur.


Clash met Miedema

Miedema900

De bekendste speler van Arsenal is zonder twijfel Vivianne Miedema. De spits rijgt niet alleen in Londen, maar ook voor de Oranje Leeuwinnen de goals aaneen.

Onze defensie wacht een pittige, maar ook mooie uitdaging om Miedema af te stoppen vanavond.


Goal of the Month naar Bakker: 'Als een sprookje'

De Ajax Vrouwen kwamen al eerder in het voorportaal van de UEFA Women's Champions League in actie. De ploeg van Suzanne Bakker won vorige maand een mini-kwalificatietoernooi door Eintracht Frankfurt in de finale met 2-1 te verslaan.

Eshly Bakker kroonde zich op geweldige wijze tot matchwinner: haar treffer werd ook verkozen tot Goal of the Month van augustus.

00:00/00:00
  • Auto

Terug naar gisteren 👈

De Ajax Vrouwen werkten maandag de laatste training af in aanloop naar het treffen met Arsenal. Onze huisfotograaf maakte een aantal fraaie trainingsbeelden!

Ben jij benieuwd naar hoe de maandag verliep in Londen? Check dan hier ons liveblog van gisteren!


Matchday ❌❌❌

20220919 Arsenal Crosspost 06

Goedemorgen, Ajacieden!

Het is vandaag matchday voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker neemt het in de heenwedstrijd in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League op tegen Arsenal. Het duel begint om 20:30 uur op Meadow Park.


Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl