Schenkel: ‘Onze huid duur verkopen in München’

Danny Schenkel was ondanks de nederlaag (1-3) te spreken over het optreden van de Ajax Vrouwen tegen Bayern München. “Natuurlijk is er teleurstelling omdat we hebben verloren. In sport mag je geen genoegen nemen met een nederlaag. Aan de andere kant is er ook trots omdat we het Bayern heel moeilijk hebben gemaakt. Koppies omhoog, bij vlagen was het prima wat we hebben laten zien.”

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

De trainer constateerde dat het tactische plan om met een ander systeem (5-3-2) extra verdedigende zekerheid in te bouwen, goed uitpakte. “We hebben anderhalve week de tijd gehad om er op te trainen en het stond heel goed. Complimenten aan de groep dat ze zich dit zo snel eigen hebben gemaakt.”

Zorgvuldiger in balbezit
Schenkel weet ook wat er woensdag beter moet als voor de Ajax Vrouwen de return in München op het programma staat.

"In balbezit moeten we iets zorgvuldiger zijn. Meer de rust bewaren dan heel snel de diepte zoeken. We hebben kunnen zien dat er tegen Bayern ook echt wel ruimte ligt om te voetballen. Als je dan te snel de bal verliest, kom je continu in omschakelmomenten en blijf je er achteraan lopen. Dat is voor Bayern prima, voor ons iets minder.”

Lastige uitgangspositie
Acht Schenkel een stunt realistisch? "Daar gaan we wel voor, maar je moet ook realistisch zijn. Bayern is gewoon een heel goede ploeg. We zitten in een lastige uitgangspositie en de kans dat we doorgaan is niet heel groot. Maar we vliegen het gewoon aan alsof we deze wedstrijd niet hebben gespeeld en willen onze huid ook daar weer duur verkopen.”

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Gerelateerde artikelen

Van De Velde

Van de Velde: ‘Denk dat we het oké hebben gedaan’

Jonna van de Velde hield een redelijk gevoel over aan de start van de UEFA Women’s Champions League tegen Bayern München (1-3). “Je ziet wel echt hoe goed ze zijn, vooral in de omschakeling zijn ze heel gevaarlijk. Ik denk dat we het oké hebben gedaan. Daar kunnen we wel trots op zijn.”

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Header 2 (2)

Highlights Ajax Vrouwen - Bayern München

De Ajax Vrouwen speelden hun openingswedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. De ploeg van trainer Danny Schenkel hield aanvankelijk stand tegen de grootmacht uit Duitsland, maar liep in de tweede helft alsnog tegen een aantal tegentreffers én een nederlaag aan: 1-3.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Pelova2

Verslag | Thuisnederlaag voor Ajax Vrouwen tegen Bayern

De Ajax Vrouwen hebben donderdagavond een thuisnederlaag geleden tegen Bayern München. Het heenduel uit de zestiende finale van de UEFA Women’s Champions League eindigde op sportcomplex de Toekomst in 1-3. Het wordt daardoor voor de ploeg van Danny Schenkel een hels karwei om de laatste zestien te gaan bereiken. Komende woensdag is de return in Beieren.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials