Sven Mislintat directeur voetbalzaken Ajax

Mislintat 1280
Mislintat 1280

Sven Mislintat treedt bij Ajax in dienst als directeur voetbalzaken. Daarover hebben Ajax en de Duitser overeenstemming bereikt. Hij tekent in Amsterdam een contract dat formeel loopt van 19 mei 2023 tot en met 30 juni 2026.

Tags

  • #Mislintat

Socials

Mislintat (Dortmund, 5 november 1972) werkte van 2006 tot 2017 achtereenvolgens als hoofd scouting en hoofd betaald voetbal bij Borussia Dortmund. Vervolgens trad hij in Engeland in dienst bij Arsenal, als head of recruitment. In 2019 keerde hij terug naar de Bundesliga, waar hij als sportief directeur bij VFB Stuttgart aan de slag ging. In november van het afgelopen jaar verlengde Mislintat zijn contract daar niet, nadat hij kenbaar had gemaakt op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging.

Sinds het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 werd de vacante functie van directeur voetbalzaken bij Ajax ingevuld door de technisch managers Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar. Huntelaar blijft technisch manager en gaat aan Mislintat rapporteren.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: "Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie hebben kunnen invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen. Aan de zoektocht naar de juiste persoon is een zorgvuldig proces voorafgegaan. We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd. Sven voldoet aan het profiel en hij maakte vanaf de eerste gesprekken in februari een hele goede indruk op ons. Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen van Ajax."

Mislintat: "Sinds Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen. Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen."

Gerelateerde artikelen

Hamstra 1280

Gerry Hamstra verlaat Ajax

Gerry Hamstra verlaat Ajax per maandag 3 april 2023. De technisch manager is sinds 1 april 2021 werkzaam bij de club, zijn overeenkomst met Ajax liep door tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Hamstra

Socials

Eringa Header 1280

Pier Eringa nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

In de Johan Cruijff ArenA vond dinsdag de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaats. Tijdens deze BAVA is de benoeming van Pier Eringa als commissaris geformaliseerd. De benoeming van Eringa geldt voor een periode van drie jaar en acht maanden, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Tags

  • #Eringa

Socials

Van Halst 1920

Raad van Commissarissen draagt Van Halst voor

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax draagt Jan van Halst voor als nieuw lid van de RvC. Het betreft een voordracht tot benoeming voor de duur van drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026. De voordracht heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV en de vereniging Ajax als grootaandeelhouder.

Tags

  • #RvC

Socials