Verslag en highlights | Hoofdrol Ünüvar in winst Jong Ajax op Jong FC Utrecht

Unuvarduim1280
Unuvarduim1280

Jong Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht in winst weten om te zetten. De ploeg van trainer John Heitinga kwam nog wel op achterstand, maar aan de hand van uitblinker Naci Ünüvar wist het de wedstrijd toch nog om te draaien: 3-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax trad tegen de Domstedelingen aan met een behoorlijk gewijzigde basisopstelling. Zo ontbraken Youri Baas en Kian Fitz-Jim. Anass Salah-Eddine en Donny Warmerdam speelden in hun plaats.

Met Ünüvar op '10' en Christian Rasmussen op linksbuiten stonden de poppetjes voorin ook iets anders dan in de afgelopen weken. In de spits stond Max de Waal, die voorafgaand aan het duel uit handen van zijn opa de prijs voor het beste talent van de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie kreeg overhandigd.

00:00/00:00
  • Auto

De gemixte samenstelling leek Jong Ajax in eerste instantie wat parten te spelen. De talenten van FC Utrecht bleven eenvoudig op de been. Daarnaast was het bij de eerste de beste speldenprik van de bezoekers direct raak. Remco Balk worstelde zich langs de Ajax-defensie en kon de bal vervolgens makkelijk binnenschieten. Het duurde daarna even voordat de Jong Ajax-motor iets begon te draaien.

Eerst kopte Nordin Musampa nog naast en later was Liam van Gelderen gevaarlijk na een mooie aanval. De verdediger kwam dit seizoen nog niet veel aan spelen toe, maar koos net als eerdere Jong Ajax-rechtsbacks veelvuldig de ruimte binnendoor. Vanaf rechts kwam sowieso het meeste gevaar. Uiteindelijk was het aanvoerder Youri Regeer die Ünüvar in staat stelde om de gelijkmaker te scoren na iets meer dan twintig minuten voetballen.

Ünüvar in vorm
Ünüvar was verreweg de gevaarlijkste man bij Jong Ajax en strooide meermaals met listige passjes. Aan de hand van de kleine spelmaker trok Jong Ajax de wedstrijd dan ook naar zich toe en had het via Enric Llansana (onderkant lat) op voorsprong kunnen komen.

Na rust gebeurde er lange tijd helemaal niets voor beide doelen. Jong Ajax controleerde wel, maar de kansen van voor de pauze waren verdwenen. Heitinga bracht Terrence Douglas voor de anoniem spelende Rasmussen. Ook na die wissel bleef het gevaar in eerste instantie uit. Tot de zeventigste minuut. Weer was Ünüvar daarbij betrokken, maar ditmaal vond hij de Utrecht-doelman op zijn weg.

Nieuw elan
Na het inbrengen van de nieuwe nummer 10 in de vorm van Kristian Hlynsson (Ünüvar ging naar de spits en De Waal naar de rechtsbuitenpositie) ging het opeens weer draaien. De kansen keerden terug en nadat De Waal van dichtbij hoog over schoot was het nu wel Ünüvar die na een mooie actie Jong Ajax op voorsprong zette met een hard schot.

Het was alweer zijn vijfde doelpunt dit seizoen voor de 18-jarige buitenspeler. Hij kreeg een publiekswissel van Heitinga en zag even daarvoor Douglas nog voor een mooi slotakkoord zorgen: 3-1.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 3-1 (1-1)
12. Balk 0-1
25. Ünüvar 1-1
77. Ünüvar 2-1
88. Douglas 3-1

Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine, Regeer, Warmerdam, Ünüvar (90. Giovanni), Martha (64. Hlynsson), De Waal, Rasmussen (60. Douglas)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl