Matchday stadiontour

De Matchday-tour is bedoeld als verrijking van je wedstrijddag. Normaliter worden op wedstrijddagen namelijk geen stadiontours aangeboden. Maar als je al een in het bezit bent van een wedstrijdticket, kun je een Matchday-tour voorafgaand aan de wedstrijd volgen.

Tijdens de Matchday-tour krijg je - onder leiding van een ervaren gids - de kans om de sfeer van de Johan Cruijff ArenA te proeven. Onze gids neemt je mee naar verschillende exclusieve plekken in het stadion, zoals de Koninklijke loge en het veld. Het hele stadion is die dag volledig bezig met het voorbereiden van de wedstrijd en jij krijgt dus te zien wat er allemaal nodig is om 55.885 Ajacieden te huisvesten.  

Wij vinden het belangrijk om erbij te zeggen dat tijdens de Matchday-tour de kleedkamer van Ajax niet toegankelijk zal zijn. Deze ruimte is uiteraard volledig gereserveerd voor het team, zodat de spelers optimaal in hun wedstrijdfocus kunnen komen.  

Boek stadiontour

Wat ga je doen?

✓ Mixed Zone
✓ Spelerstunnel
✓ Perskamer
✓ Logo’s
✓ Spelerstunnel
✓ Veld
✓ Dug-outs
✓ Koninklijke loge
✓ Club van 100
✓ Gallery of Fame
✓ Gids

Praktische informatie

Duur
75 minuten

Wie kan je een Matchday stadiontour doen?
Alleen mensen met wedstrijdticket voor dezelfde dag mogen deelnemen aan een Matchday-tour. De tour gids controleert bij de start van de tour de wedstrijdtickets. Bezit je geen wedstrijdticket, wordt er geen toegang verleend.

Wanneer kan je een stadiontour doen?
Tijdens bijna alle thuiswedstrijden zijn er twee tijdsloten beschikbaar. Zie hier de beschikbaarheid.

Bereikbaarheid
Johan Cruijff ArenA - Johan Cruijff Boulevard 1, 1100DL Amsterdam, Nederland.
Vanaf Amsterdam Bijlmer ArenA is het 5 minuten lopen naar de Hoofdingang. Parkeren kan in de P+R Johan Cruijff ArenA-garage onder het stadion.

Toegankelijkheid
De Johan Cruijff ArenA is goed toegankelijk voor mindervaliden, met voldoende liften, roltrappen en opritten voor rolstoelen. Bezoekers die rolstoel gebonden zijn kunnen een ticket reserveren en een mail sturen naar: fancare@ajax.nl

Boek stadiontour

Gallery of Fame

In de Gallery of Fame wordt de bezoeker aan de hand van vier thema’s rondgeleid door de geschiedenis van Ajax. Beginnend bij de Europese overheersing in de jaren zeventig, om daarna via de tweede succesperiode in de negentig jaren uit te komen. Aan de andere kant komen diverse landstitels en de toekomst aan bod.

De prachtige Ajax Gallery of Fame is ontworpen en ontwikkeld door creatief ontwerpbureau NorthernLight en is vanaf nu de afsluiting van de Johan Cruijff ArenA stadiontour. Nieuwsgierig? Reserveer dan een stadiontour door de Johan Cruijff ArenA en eindig deze tour tussen de historische beelden van de club.

N.b. de Gallery of Fame is niet apart van een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA te bezoeken. De Gallery of Fame maakt onderdeel uit van de rondleiding.

Boek stadiontour

Onze andere stadiontours

Guided tour

Onze gidsen brengen het stadion tot leven met hun bijzondere verhalen.

Meer info

VIP-tour

Neem een kijkje in exclusieve ruimtes zoals een skybox en de Koninklijke Loge.

Meer info

Klassieke tour

Laat je rondleiden op een wedstrijddag en beleef de ArenA in voorbereiding op de wedstrijd.

Meer info