Borna Sosa

Borna Sosa tekende in de zomer van 2023 een contract dat een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028. De Kroaat werd op 21 januari 1998 geboren in Zagreb. De 25-jarige international doorliep de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, waar hij vanaf 2015 ook voor het eerste elftal uitkwam. In 2018 maakte de linkspoot de overstap naar VfB Stuttgart, waarvoor hij in de afgelopen vijf seizoenen meer dan honderd duels speelde.

Rugnummer

25
Volg Borna
Borna Sosa

Spelers Statistieken ?? "".ToLower()

Doelpoging conversie

0% Doelpoging conversie

Verdedigende duels gewonnen

63% Verdedigende duels gewonnen

Aanvallende duels gewonnen

36% Aanvallende duels gewonnen

Aangekomen passes

80% Aangekomen passes

Speler Statistieken ?? "".ToLower()

Over Borna

Positie Verdediger
Geboren 21-01-1998
Lengte 186 cm
Nationaliteit Croatia
Gespeelde wedstrijden 21
In de basis 14
Ingevallen 7
Gewisseld 6
Onder contract sinds 01-09-2023

Nieuws artikelen

Sosabts1920

Behind the scenes | Dit was Deadline Day bij Ajax

Op Deadline Day trok Ajax nog twee spelers aan: Sivert Mannsverk en Borna Sosa. De kersvers Ajacieden werden medisch gekeurd en tekenden hun contract in aanwezigheid van Sven Mislintat. We volgenden Mannsverk en Sosa de hele dag.

Tags

  • #BehindTheScenes

Socials

Bornasosainterview1920

Sosa blij om deel uit te maken van Ajax: 'Begon vanmorgen'

Het waren twaalf bijzondere uren voor kersvers Ajacied Borna Sosa. De linksback hoorde vrijdagochtend van de interesse van Ajax en had direct een gesprek met directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Hij heeft alles duidelijk en snel geregeld. VfB deed heel soepel en heeft geen problemen gemaakt. Uiteindelijk ben ik heel blij."

Tags

  • #Sosa

Socials

Sosa1920

Ajax contracteert Borna Sosa

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Borna Sosa en VfB Stuttgart over de overgang van de verdediger naar Amsterdam. De 25-jarige Kroaat tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2028. Sosa stond nog tot medio 2025 onder contract bij de Bundesliga-club.

Tags

  • #Sosa

Socials

Borna's Teamgenoten