Farioli beweegt tussen Ajacieden tijdens tweede training

Farioli Header Training 20 06
Farioli Header Training 20 06

De voorbereiding op het nieuwe seizoen voor Ajax ging donderdag verder met een training waar de pers bij aanwezig mocht zijn. Zij zagen een fanatieke Francesco Farioli die coachend en wijzend tussen zijn spelers aan het werk was.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Een dag eerder meldden de Ajacieden zich na hun vakantie weer op sportcomplex de Toekomst. Goed gemutst en met vakanties in Bali, Los Angeles of op Ibiza achter de rug werd woensdag het startsein voor het nieuwe seizoen gegeven. De Ajacieden werden zowel binnen als buiten aan het werk gezet. Donderdag kwam daar een vervolg op.

Terwijl de pers het beste plekje naast het veld zocht, arriveerde de selectie van Farioli op de oefengrond in Amsterdam. Gehuld in de nieuwe trainingspakken begonnen de spelers aan de warming-up. Op hetzelfde moment gingen de doelmannen in de hoek van het veld aan de slag met Jelle ten Rouwelaar en Erik Heijblok.

Nadat de spieren warm waren geschud en het veld nogmaals was voorzien van water, kwamen de ballen erbij. Een korte pass- en trapvorm volgde, waarbij een hoog tempo werd gehanteerd en de assistent-trainers van Farioli zich nadrukkelijk lieten horen vanaf de zijkant. De Italiaanse trainer liet zich ook gelden. “Bravo, bravo”, klonk het vanuit de oefenmeester richting zijn spelers.

Tussen zijn spelers
De training ging verder met kleine rondo's in drie verschillende groepen waarbij ook de keepers aansloten. Met continu een bal onder een van zijn armen bewoog Farioli coachend tussen de rondo's door om zijn spelers te adviseren. Datzelfde beeld was even later opnieuw zichtbaar in een groot positiespel waar de Italiaan meebewoog tussen de Ajacieden. 

De fanatieke oefensessie werd afgesloten met een loopoefening. De Ajacieden moesten op een seintje een afstand afleggen binnen dertig seconden. "Finish strong, finish together", galmde vanuit de zijkant bij de laatste herhaling. De spelers voltooiden de eerste training en kregen ieder een stevige handdruk van Farioli na afloop. Met bezwete hoofden en een glimlach verlieten de Ajacieden het trainingsveld.

Oefenprogramma
De voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt steeds meer geraamte in de vorm van oefenwedstrijden. De eerste is op 5 juli. Dan oefent Ajax besloten tegen PEC Zwolle. Het duel is live te zien op Ziggo Sport. Daarna trekken de Amsterdammers het land in. Lees hier waar en wanneer Farioli en zijn mannen te zien zijn.

Gerelateerde artikelen

Preseason1920

Eerste drie oefentegenstanders bekend

De voorbereiding van Ajax op seizoen 2024/2025 krijgt steeds meer vorm. Afgelopen week hebben de meeste niet-internationals zich gemeld op sportcomplex de Toekomst. Woensdag stonden medische testen op het programma, donderdagochtend was de eerste veldtraining.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Kaarverkoopuel2

Informatie over kaartverkoop Ajax - FK Vojvodina

Ajax speelt op donderdag 25 juli in de tweede voorronde van de UEFA Europa League thuis in de Johan Cruijff ArenA tegen FK Vojvodina. Op donderdag 1 augustus vindt de return in Servië plaats. Al eerder hebben 30.000 Ajacieden zichzelf met een blinde passe-partout verzekerd van een plek bij dit thuisduel, de losse kaartverkoop van de overige kaarten start op vrijdag 21 juni.

Tags

  • #UEL

Socials

Farioliheader

Voorbereiding op seizoen 2024/2025 begonnen: Ajacieden op de Toekomst

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is begonnen voor Ajax. Op sportcomplex de Toekomst meldden de eerste Ajacieden zich weer op de club. Voor hen zit de zomerstop erop. Er zijn nog vijf Ajax-spelers actief op het EK. Gero Rulli speelt met Argentinië in juli de Copa America. De uitgevlogen Ajacieden melden zich later in Amsterdam.

Tags

  • #PreSeason

Socials