Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Dag één in Portugal: van de aankomst tot de training

Ajax start het UEFA Champions League-seizoen met een uitwedstrijd tegen Sporting CP. De selectie verblijft inmiddels in Portugal. Blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd.

Liveblog

22:06

Volle stadions!

Ajaxfans1

Vanaf 25 september mogen de stadions weer voor honderd procent gevuld zijn! Dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws. 

In de Johan Cruijff ArenA mogen dus weer 55.000 toeschouwers aanwezig zijn. Bekijk hier hoe de kaartverkoop voor de UEFA Champions League en Eredivisie er nu uitziet.


21:51

Trainen in de Portugese regen 📸

Geniet nog van een slider van trainingfoto's uit Portugal. De selectie gaat straks weer naar het hotel en maakt zich op voor de wedstrijd van morgenavond.


21:41

Mooie save! 🧤

Gorter1

Voor Jay Gorter is het zijn eerste Europese avontuur met Ajax. Gelukkig voor de goalie kon hij mee afreizen naar Lissabon na een blessure die hij opliep bij Jong Oranje.

Op de achtergrond kijkt Erik ten Hag mee hoe hij op op de training een schot pareert.


21:35

🏃🏃🏃

De ploeg is lekker aan het trainen in het José Alvalade Stadion. Er worden onderling de nodige duelletjes uitgevochten.


21:24

Terug naar de persco (2/2) 📹

Ten Hag: "We zijn klaar voor de Champions League. Het team is gegroeid, de spelers zijn individueel gegroeid. We kijken ernaar uit om ons te meten morgenavond met een hele goede ploeg."


21:13

😀😀😀

Daramy

21:08

Heerlijk plaatje 😍

Rondo

21:04


20:57

En door...😀

Tadic

20:46

Persconferentie is afgelopen

Thtadic1280

De persconferentie is ten einde. De Ajacieden gaan zich opmaken voor de afsluitende training, die om 21:00 uur begint.


20:45

Ten Hag verwacht aanvallend duel

Tenhagpersco1

Erik ten Hag over de kracht van Sporting. "Het is een heel agressieve ploeg, die naar voren speelt en dat met een heel hoge intensiteit doet.”

En dan over het duel van morgen. "Ik verwacht een intense wedstrijd tussen twee ploegen die op de aanval zullen spelen.”


20:39

Stekelenburg volledig fit

Erik ten Hag krijgt een vraag voorgelegd of Maarten Stekelenburg kan spelen. "Ja", reageert de Ajax-coach kort maar krachtig. “Hij is helemaal fit.”

Naast Davy Klaassen is ook Zakaria Labyad niet mee afgereisd naar Portugal. De aanvallende middenvelder is ziek, zo legt Ten Hag uit.


20:37

Ten Hag: 'Daarvoor verdient Sporting een groot compliment'

Erik ten Hag reageert op de vraag of er veel gelijkenissen zijn tussen Sporting en Ajax. "Ik denk inderdaad dat de filosofie en stijl van voetballen veel overeenkomsten heeft. Dat geldt ook voor de jeugdopleiding. Sporting heeft een ontzettend goede academie en veel goede voetballers voortgebracht. Denk aan parels zoals Cristiano Ronaldo en Figo. Dat verdient een groot compliment.”


20:31

Tadic: 'Dat was ons doel'

Tadic2

Een kwartiertje later dan gepland, maar de persconferentie is begonnen. De eerste vraag gaat richting Dusan Tadic. Zijn de Ajacieden op hun top? De captain van Ajax knikt instemmend. "Het was altijd ons doel om bij de start van de Champions League klaar en in goeden doen te zijn.”


20:11

Aftellen...

Over een kleine vijf minuten begint de persconferentie in Portugal met Erik ten Hag en Dusan Tadic. Kijk live mee via onderstaande player! ↓


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 6505943 (1)

Spaanse arbiter bij Sporting CP - Ajax

De Spanjaard José María Sánchez fluit Ajax' eerste UEFA Champions League-wedstrijd van het seizoen. Hij zal in Lissabon worden bijgestaan door zijn assistenten en landgenoten Raúl Cabañero en Iñigo Prieto.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Tenhaginterview

Ten Hag: 'Het is niet onmogelijk in deze Champions League-poule'

Erik ten Hag keek donderdagavond met een schuin oog naar de loting van de UEFA Champions League. "Vitesse staat hier op, maar mijn zoon heeft mij op de hoogte gehouden. We hebben ons plan al getrokken voor zondag, maar je gebruikt zo'n wedstrijd toch ter controle."

Tags

  • #UCL
  • #TenHag

Socials