Menu
Ajax-droom spat in 96e minuut uiteen

Ajax-droom spat in 96e minuut uiteen

Het is Ajax niet gelukt de finale van de Champions League te halen. Ondanks een comfortabele 2-0-voorsprong bij rust, won Tottenham Hotspur de return in de Johan Cruijff ArenA met 2-3. Drie goals van Lucas Moura, de laatste in de 96e minuut, deden Ajax de das om.

Ajax zat op rozen toen het de kleedkamers opzocht voor de rust. Matthijs de Ligt had zijn team met een rake kopbal in de 5e minuut al op voorsprong gezet en Hakim Ziyech maakte er in de 35e minuut 2-0 van met een prachtig schot.

Moura slaat toe
Ajax leek na rust op 2 gedachten te hinken en Tottenham – niets meer te verliezen - zette aan en scoorde 2 keer via Lucas Moura. Met nog een dik halfuur op de klok was de comfortabele voorsprong over 2 duels bijna verdwenen.

De flair maakte plaats voor vechten. Joël Veltman en Daley Sinkgraven werden ingebracht. Het werd een zenuwslopend laatste halfuur, waar Tottenham drukte en Ajax er af en toe gevaarlijk uitkwam. Maar veruit het meeste gevaar kwam van de Engelsen. Vlak voor tijd kopte Jan Vertonghen op de lat en haalde De Ligt de bal na de rebound van de lijn.

Die laatste minuten: ze waren niet te doen eigenlijk. Maar het publiek ging er massaal achter staan en Ajax leek het te redden. Tot de 96e minuut, toen Moura voor de 3e keer toesloeg.

Minuut 5: Matthijs de Ligt kopt raak.
Minuut 5: Matthijs de Ligt kopt raak.
Donny van de Beek loert.
Donny van de Beek loert.
Nog voor rust wordt het 2-0: prachtige knal Hakim Ziyech.
Nog voor rust wordt het 2-0: prachtige knal Hakim Ziyech.

Lees ook: Liveblog Ajax - Tottenham Hotspur

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Jasper Ruhé