Menu
Ajax opent 2016 met zege op HSV

Ajax opent 2016 met zege op HSV

Ajax heeft de eerste overwinning van 2016 binnen. In de Gloria Sports Arena in Belek werd het Duitse HSV met 3-1 verslagen. Arek Milik (2x) en Viktor Fischer maakten de eerste doelpunten van het nieuwe jaar.

Frank de Boer sprak vrijdag al van een geslaagd trainingskamp. Met een 3-1-zege op HSV kan de hoofdcoach zondag helemaal met een goed gevoel terugkeren naar Amsterdam. Zijn elftal liet nog geen perfecte wedstrijd zien, er zijn nog genoeg punten voor verbetering vatbaar, maar deze overwinning zal zijn team een flinke boost geven. En dat is heerlijk, acht dagen voor de hervatting van de Eredivisie. De Boer: ,,De eerste tien minuten waren we te afwachtend en de laatste acht minuten waren nonchalant, terwijl we ze op dat moment stuk hadden kunnen spelen. Maar in de tussenliggende periode heb ik heel goede dingen gezien. HSV is geen misselijke tegenstander, ik denk dat we klaar zijn voor de tweede seizoenshelft"

Sterkst mogelijke opstelling
De Boer begon tegen HSV in de sterkst mogelijke opstelling. Daarbij moet worden gezegd dat hij niet kon beschikken over zijn aanvoerder Davy Klaassen (knieblessure) en dat Anwar El Ghazi eergisteren nog kampte met enkelklachten. Daley Sinkgraven maakte na een lange blessureperiode zijn rentree. Door de afwezigheid van Klaassen, begon hij meteen in de basis als linkshalf. Voorin werd Arek Milik vergezeld door Amin Younes en Viktor Fischer.

Na een goede openingsfase van HSV, waarin de Duitsers met twee schoten voorlangs gevaarlijk waren, kreeg Ajax langzaam meer grip. Met name Younes was dreigend. De linksbuiten maakte het zijn landgenoten diverse keren lastig en stond aan de basis van de openingstreffer. In de 22e minuut bracht hij Milik in stelling, maar de spits stuitte op doelman Adler. De bal kwam bij Bazoer, die raakte de paal, waarna Milik alsnog toesloeg uit de rebound. Net als vorig jaar (de 1-0 tegen Schalke in Qatar) is het eerste Ajax-doelpunt in het nieuwe jaar voor de Poolse international. Dit keer kreeg hij wel een beetje hulp van de doelman, via wiens hoofd de bal het doel in ging.

Sterk
Sinkgraven bleef in de rust achter in de kleedkamer. Drie kwartier speeltijd was voldoende voor de  middenvelder, die werd vervangen door Donny van de Beek. Ajax begon sterk aan het tweede bedrijf en kwam direct op 2-0. Na een mooie aanval via Van de Beek en Younes schoot Fischer binnen. In de 66e minuut maakte Milik er zelfs 3-0 van opnieuw na fraai voorwerk van Younes. Inmiddels was Cerny al binnen de lijnen gebracht (voor Fischer) en maakte Abdelhak Nouri (voor Younes) zelfs zijn officieuze debuut. HSV werd in de slotfase sterker en kwam nog terug tot 3-1, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. 

Sinkgraven blij met rentree
De sintelbaan rond de fraaie grasmat, liep na afloop vol met vrolijke Ajacieden. Nouri was blij met zijn eerste speelminuten bij Ajax 1, Milik sprak over zijn goals en Sinkgraven blikte terug op een geslaagde rentree. ,,Ik ben er zes weken uit geweest dus dan heb je weer een beetje ritme nodig. Ik ben blij dat ik drie kwartier heb gespeeld. Het was een mooie avond. Het veld was top en ik denk dat we bij vlagen een heel goede wedstrijd hebben gespeeld. HSV is een sterke tegenstander, maar wij waren beter."

Scoreverloop: 22. Milik 1-0, 48. Fischer 2-0, 66. Milik 3-0, 80. Hunt 3-1

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (81. Schöne), Sinkgraven (46. Van de Beek), Gudelj; Fischer (62. Cerny), Milik, Younes (78. Nouri)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Fischer is blij met de 1-0 van Milik.
Fischer is blij met de 1-0 van Milik.
Met fantastische reddingen had Jasper Cillessen een groot aandeel in de zege.
Met fantastische reddingen had Jasper Cillessen een groot aandeel in de zege.
Nouri maakt zijn officieuze debuut in Ajax 1.
Nouri maakt zijn officieuze debuut in Ajax 1.