Menu
Ajax soepel langs Feyenoord: 4-0

Ajax soepel langs Feyenoord: 4-0

Ajax heeft zondagmiddag geen kind gehad aan aartsrivaal Feyenoord. Na een swingende eerste helft stond het al 4-0. In het tweede bedrijf was de lijstaanvoerder niet productief. Het bleef bij de goals van Hakim Ziyech, Nico Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek.

Trainer Erik ten Hag had ten opzichte van het verloren midweekse Champions League-duel met Chelsea 1 wijziging doorgevoerd. David Neres mocht starten. Dit ten koste van de kersverse vader Edson Álvarez.

Meestal maakt het niet uit hoe de resultaten van Feyenoord of Ajax zijn in het seizoen, de Klassieker staat op zich. Maar dit jaar was het anders. De Rotterdammers presteren teleurstellend en Ajax draait op volle toeren op nationaal niveau. Dat verschil bleek ook in deze 188e ontmoeting tussen beide rivalen.

2e minuut: 1-0 Ziyech!
2e minuut: 1-0 Ziyech!
Nico Tagliafico scoort met een hoogstandje de 2-0.
Nico Tagliafico scoort met een hoogstandje de 2-0.
En dat is 3-0!
En dat is 3-0!
Donny viert de 4-0.
Donny viert de 4-0.
Ajacied van de Wedstrijd; Daley Blind.
Ajacied van de Wedstrijd; Daley Blind.

Flitsende start
Toch dacht trainer Erik ten Hag vooraf nog dat het lastig zou worden. Niets was echter minder waar. Ajax opereerde in de openingsfase zo effectief dat het na 7 minuten al 2-0 stond. Hakim Ziyech opende de score in de 3e minuut en Nico Tagliafico maakte daar 4 minuten later al 2-0 van. Daarna hadden Quincy Promes en Dusan Tadic hun club binnen het halfuur al op 4-0 kunnen en misschien wel móeten zetten. 'Maar niet elke kans kan een goal zijn', wist de trainer na afloop ook.

Dit bericht bekijken op Instagram

Sharp as Nico’s hair! ✂️�� #ajafey #Klassieker

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Neres met de 3-0
Omdat de volgende goal even uitbleef, kreeg het aangeslagen Feyenoord toch het geloof enigszins terug. Een paar minuten dan… Want David Neres zette in de 36e minuut na een fraai passje van Tadic alsnog de 3-0 op het bord en 5 minuten later werkte Donny van de Beek de bal ook nog langs oud-Ajacied Kenneth Vermeer: 4-0. Wat volgde was een staande ovatie bij het rustsignaal en het geschreeuw om ‘tien, tien, tien’.

Minder spektakel
In de tweede helft bleef het spektakel uit. Juist richting de harde supporterskern wilde het niet lukken de score richting een monsterscore te krijgen, ondanks kansen voor Neres, Van de Beek en Ziyech uit een vrije trap.

Prachtige middag
Desalniettemin werd het een prachtige middag voor Ajax. PSV had immers met 0-4 verloren van AZ en zelf won de club dus met 4-0. Het verschil met de achtervolgers liep daardoor op tot 6 punten!

Lees hier: De opstellingen en statistieken
Check ook:
Liveblog Ajax - Feyenoord

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl en Pro Shots