Menu
Arek Milik duimt voor zijn favoriete team in Europa

Arek Milik duimt voor zijn favoriete team in Europa

De titelrace nadert zijn ontknoping en iemand die op dat gebied ervaring heeft opgedaan in Amsterdam is Arek Milik. Tijd om bij te praten met de huidige spits van Napoli, die nog altijd veel wedstrijden van Ajax kijkt en met liefde praat over de huidige selectie, zijn tijd in Amsterdam en de hoop op de 34e titel.

Hi Arek, hoe is het leven nu? Geniet je van je tijd in Napels?
"Het leven is echt geweldig. Ik geniet van de stad, mijn teamgenoten, de coach, de mensen en de sfeer hier. De fans zijn fantastisch en wij spelen een van het meest aantrekkelijke voetbal in Europa. Dus ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van dit team."

Je verhuisde in 2016 van Ajax naar Napoli. In hoeverre ben jij veranderd? 
"Ik ben volwassen geworden als persoon, maar ook als speler. Kort nadat ik in Italië was aangekomen raakte ik 2 keer ernstig geblesseerd. Dit is een belangrijke les in mijn leven geweest, en ik denk dat het me sterker heeft gemaakt."

'Ajax heeft iets heel bijzonders gedaan dit seizoen. Alle fans mogen trots zijn'

Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League. Wat wil je tegen de jongens zeggen? 
"Ik wil Ajax feliciteren met hun fantastische Europese prestaties. Ze hebben iets heel bijzonders gedaan dit seizoen. Alle Ajax-fans mogen trots zijn. Ik ben er zeker van dat het doelpunt in de laatste seconde aankwam als een klap, maar ik denk dat dit voor alle spelers uiteindelijk een belangrijk leermoment wordt. Elke negatieve ervaring die tot ontwikkeling leidt, kan niet als 'negatief' worden omschreven, omdat het uiteindelijk een enorme motivatie voor de toekomst blijkt te zijn."

Wat is jouw mening over dit team?
"Het is een compleet team met een geweldige teamgeest en een aantrekkelijke speelstijl. Ik ben echt een groot fan van hun speelstijl. Ze hebben geweldig voetbal laten zien. Daarnaast heb ik natuurlijk warme gevoelens bij Ajax door mijn tijd bij deze geweldige club. Ik heb de meeste wedstrijden van Ajax bekeken, en vanaf de knock-outfase van de Champions League heb ik geen enkele wedstrijd gemist. Ik duimde iedere keer voor een goede afloop. Op dit moment is Ajax, na Napoli, mijn favoriete team in Europa."

Ajax speelt vandaag een belangrijke wedstrijd tegen Utrecht. Wat weet je nog van jouw belangrijke strafschop tegen deze club?
"Ik denk dat de scheidsrechter toen de juiste beslissing heeft genomen. Ik stond achter de bal en kon de 2-2 maken, vlak voor tijd. Gelukkig heb ik in mijn carrière al meerdere belangijke penalty's genomen, zoals op het Europees kampioenschap tegen Portugal. Bij het nemen van penalty's blijf ik gefocust en relatief ontspannen en concentreer ik mij gewoon om op de best mogelijke manier te schieten."

De veelbesproken penalty: laag, hard, raak.
De veelbesproken penalty: laag, hard, raak.

Ajax nadert het seizoensslot. Wat weet jij nog van de laatste wedstrijden in jouw laatste seizoen?
"Vooral het verschrikkelijke gelijkspel tegen De Graafschap dat uiteindelijk niet genoeg was om de titel met Ajax te winnen. Natuurlijk herinner ik me de beslissing van de coach om mij te wisselen toen het grootste deel van de tweede helft nog moest worden gespeeld. Zeker, ik respecteer zijn beslissingen, maar het is alleen jammer dat ik niet kon helpen om de wedstrijd en vervolgens het kampioenschap te winnen in mijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax."

Heb je nog advies voor dit team?
"Ajax is zo'n sterk team, dat heeft geen advies nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze sterk genoeg zijn en ik weet zeker dat ze deze keer de titel zullen winnen. En ik hoop het ook echt.'' 

Tot slot: wat was jouw beste moment bij Ajax en waarom? 
"Mijn beste moment bij Ajax was iedere dag bij de club. Van de technische staf tot het toegewijde personeel en iedere speler in de kleedkamer. Bij deze gelegenheid wil ik iedereen bedanken die bij de club betrokken is. Het was een grote eer om deel uit te maken van deze traditionele club. Last but not least zal ik me altijd herinneren dat Ajax-fans mijn naam scandeerden tijdens de wedstrijden. Dat maakte me erg trots. Samen met Napoli heeft Ajax de beste fans in de hele wereld."

Milik ♥️ Ajax
Milik ♥️ Ajax

Lees ook: FOTO'S | Ajax klaar voor seizoensslot
Bekijk ook:
REWIND | Our incredible journey ends here

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Pro Shots