Menu
Ajax O14 kampioen: groepsapps ontploffen!

Ajax O14 kampioen: groepsapps ontploffen!

Ajax O14 is kampioen! Feyenoord, de enige overgebleven concurrent, verloor donderdag van Vitesse en schakelde zichzelf zo uit voor de titel. ,,De groepsapps ontploften toen we het bericht hoorden”, vertelt trainer Robin Veldman.

Veldman: ,,Eigenlijk zou Feyenoord dinsdag spelen, maar vanwege het onweer werd het donderdag. Dinsdag speelden we zelf onze laatste wedstrijd, dus hadden we het mooi kunnen volgen. Maar nu was iedereen thuis. Het was etenstijd. Ik zat aan de keukentafel toen ik de berichten doorkreeg. We hebben een WhatsApp-groep met spelers en ook met ouders. Het ontplofte echt in die groepen.”

'Enorm trots op de groep'
Voor Ajax O14 zit het seizoen erop. Maandag komt de groep bij elkaar op de Toekomst en wordt de titel gevierd. ,,Ik ben enorm trots op het team en de staf”, vertelt Veldman, die in oktober het stokje overnam van Dave Vos (doorgeschoven naar O17) bij O14. ,,We hebben veel te maken gehad met blessures, mede daardoor hebben we ook veel spelers van O13 gebruikt. Met name in de laatste wedstrijden, waar het er echt om ging en de tegenstanders de ruimtes heel klein maakten, hebben we het enorm goed gedaan.”

Bekijk ook: Team van de Toekomst 9 - Amourricho van Axel Dongen
Lees ook: Ajax O10 kampioen!

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé