Menu
Klachten Dolberg en Schöne, Ziyech niet inzetbaar

Klachten Dolberg en Schöne, Ziyech niet inzetbaar

Erik ten Hag vertelde tijdens de persconferentie dat Hakim Ziyech zondag tegen ADO nog niet inzetbaar is. Hij is nog niet helemaal hersteld van zijn knieblessure. Kasper Dolberg (heup) en Lasse Schöne (bovenbeen) zijn ook niet helemaal fit. “Maar ik heb wel goede hoop dat zij er bij zijn zondag.”

Ten Hag verwacht een strijdvaardig ADO te treffen in de Johan Cruijff ArenA. "In het verleden speelde Ajax of héél goed tegen ADO, of juist heel moeizaam. Er is altijd veel rivaliteit richting Ajax, daar moeten we alert op zijn. Vorig seizoen werd het 2 keer gelijk, maar dit is weer een nieuw seizoen. Wij hebben andere spelers, ADO ook." Of aan de kant van ADO Abdenasser El Khayati meedoet is nog niet zeker. De aanvaller kampt met een spierblessure. "Hij is de speler met het meest rendement van ADO, dus als hij niet mee kan doen, is dat een voordeel voor ons."

Veltman maakt stappen
De trainer vertelde dat het met Joël Veltman de goede kant op gaat. "Joël staat weer met de groep op het veld. We passen hem langzaam in: momenteel doet hij weer pass- en trapoefeningen. De verwachting is dat hij in Florida (januari, red) weer volledig mee kan trainen."

Dusan Tadic = 💯% 💪#ajaado pic.twitter.com/YV2Vekj5Mp

— AFC Ajax (@AFCAjax) 30 november 2018

Dit weekend speelt koploper PSV uit tegen Feyenoord. De vraag is natuurlijk of de regerend landskampioen eindelijk eens punten laat liggen. Ten Hag: "We staan 2e, we willen 1e worden, dus om dat te bereiken moet de nummer 1 een keer punten laten liggen. Maar ik houd me er verder niet mee bezig. Belangijk is dat wij ons gewoon focussen op ADO."

🇳🇱 @KJ_Huntelaar
'Bezig aan goed seizoen'
🇩🇰 @Dolbergofficial
'Gaat met ups & downs'#ajaado pic.twitter.com/SEhet0DRVy

— AFC Ajax (@AFCAjax) 30 november 2018

Ajax - ADO begint zondag om 12:15 uur. Laat ons weten of je erbij bent in de Johan Cruijff ArenA!

Lees ook: FOTO'S | Op naar Ajax - ADO!

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé