Menu
David Easmon: 'Ik heb nog steeds niet alle berichten geopend'

David Easmon: 'Ik heb nog steeds niet alle berichten geopend'

De 14-jarige David Easmon kwam afgelopen maand 'groot' in het nieuws. Een foto waarop hij in duel was met een leeftijdsgenoot van Sparta ging de hele wereld over. Hoog tijd om terug te blikken op dat moment.

Op de foto lijkt Easmon 2 keer zo groot als z'n directe tegenstander uit Rotterdam. Toch vertekent het plaatje ook wel een beetje, legt de 14-jarige speler uit. "Er stond ook bij de berichten geschreven dat ik 1 meter 90 ben, maar ik ben 1 meter 79. Het is dus allemaal wat overdreven. Alleen die jongen van Sparta was wel echt klein."

'Ik kreeg ook een berichtje van Demy de Zeeuw.'

Het Instagram-account van de Ajacied ontplofte toen de foto 'viral' ging. De jonge Ajacied kreeg er bijna 30.000 volgers bij. "Ik kreeg ook een berichtje van Demy de Zeeuw. Dat vond ik wel heel bijzonder. Hij had geschreven dat ik goed bezig was."

Van FC Utrecht naar Ajax
Easmon speelt sinds dit seizoen voor Ajax O15. Hij kwam over van FC Utrecht. De verdediger is nog elke dag trots op het feit dat hij nu in Amsterdam voetbalt. "Eind vorig seizoen hoorde ik dat Ajax mij ging volgen. Toen ik echt door Ajax werd benaderd, was ik heel blij. Ik ging meteen mijn vrienden bellen. Ik vind het heel uniek hier te mogen voetballen. Uiteindelijk hoop ik Ajax 1 te bereiken."

Bekijk ook: GOAL OF THE MONTH NOVEMBER | Douglas, Ziyech, Van de Beek, Lang, Chourak & Promes

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl