Menu
Erik ten Hag: ‘Dreun is omgezet in wilskracht'

Erik ten Hag: ‘Dreun is omgezet in wilskracht'

Een glunderende Erik ten Hag nam zitting in de perskamer van de Johan Cruijff ArenA. De trainer was apetrots op zijn spelersgroep: “Er is in veerkracht stappen gemaakt en verbetenheid en power in de ploeg gekomen.”

Ten Hag kreeg het woord en vertelde uitvoerig over de wedstrijd: “Voor ons voltrok deze middag het perfecte scenario. We waren niet zo mee bezig met wat er in Alkmaar gebeurde, want wij hadden de regie. Wij moesten winnen en daar hadden we 90 minuten voor. Die winst hebben we behaald en dan wacht je af. AZ won, dus zijn wel heel heel erg dicht bij het kampioenschap. Feitelijk is het zo dat we woensdag de kampioenswedstrijd gaan spelen. Daar kijken we naar uit.”

Het was maar de vraag hoe Ajax de mokerslag van de Europese uitschakeling zou verwerken: “De wedstrijd tegen Utrecht begon zoals die woensdag eindigde”, aldus Ten Hag. “Dan zit je wel even te kijken. Maar er zit karakter in de ploeg. Er was geen twijfel dat we deze wedstrijd zouden winnen. Utrecht had de drive het feestje te bederven. Maar dat hebben we niet toegestaan.”

'Woensdag na die ongelooflijke dreun waren de spelers alweer bezig elkaar te pushen'

Het meest trots is de trainer op de veerkracht: “Daar hebben we echt stappen in gemaakt. Er zit een verbetenheid en kracht in de ploeg; die is nodig om wedstrijden te winnen en titels binnen te halen. Dat zag je vandaag terug. Woensdag na die ongelooflijke dreun waren de spelers alweer bezig elkaar te pushen. Die dreun is omgezet in wilskracht.”

Woensdag kan de kroon op het werk worden gezet. Dan speelt Ajax om 19:30 uur in Doetinchem om titel 34 officieel binnen te slepen.

Lees ook: Ajax na zege officieus kampioen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots