Menu
Oranje O17 na dramatische ontknoping naar halve finale

Oranje O17 na dramatische ontknoping naar halve finale

Oranje O17 heeft op dramatische wijze ten koste van Ierland de halve finale van het EK gehaald. In de reguliere speeltijd was het 1-1, maar de ploeg van trainer Kees van Wonderen won na strafschoppen.

In de reguliere speeltijd leek Ajacied Liam van Gelderen Oranje al naar de halve finale te koppen. Maar de voorsprong hield slechts kort stand. Heel snel kwam Ierland langszij. Na 80 minuten was er geen verschil gemaakt en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

⚽️ | Met deze opstelling gaat Onder 17 om 20.00 uur beginnen tegen Ierland. Kijk de kwartfinale hier live: https://t.co/sQpjT6i22R #NEDIER #U17EURO pic.twitter.com/DD6ZvfAe9h

— OnsOranje (@OnsOranje) 14 mei 2018

Doelman Joey Koorevaar keerde de eerste strafschop gelijk en daarna schoot Oranje, met Ajacieden Jurriën Timber en Brian Brobbey als penaltynemers, 4 maal raak. Toen kwam de 5e strafschop: oud-Ajacied Daishwan Redan miste aanvankelijk, maar de Ierse doelman was bij diens redding naar voren gestapt. Dat mag niet: Hij kreeg daarvoor zijn 2e gele kaart en moest zijn shirt afstaan aan een ploeggenoot. De penalty moest over, Redan koos dezelfde hoek en schoot raak. Oranje is door naar de halve finale! Aanstaande donderdag spelen de jeugdinternationals tegen gastland Engeland.

Wat een einde van deze kwartfinale. Maar als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat �� #NEDIER pic.twitter.com/QziqBmlR3V

— OnsOranje (@OnsOranje) 14 mei 2018

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld Liam van Gelderen: Proshots/Toin Damen