Menu
Ajax O19 haalt verwoestend hard uit in Athene

Ajax O19 haalt verwoestend hard uit in Athene

Ajax O19 heeft in de UEFA Youth League opnieuw met ruime cijfers van AEK gewonnen. Na de 6-0-zege van half september werd het dinsdagmiddag in Athene zelfs 1-8, Ajax' grootste zege ooit in de Youth League. Ché Nunnely en Nicolas Kühn tekenden in de eerste helft met ieder 2 goals gezamenlijk voor de doelpuntenproductie. Na rust waren ook Victor Jensen, Enric Llansana, nogmaals Kühn en Kenneth Taylor doeltreffend.

Ajax moest het op Griekse bodem stellen zonder spits Brian Brobbey, maar dat betekende niet dat de Amsterdammers in aanvallend opzicht een probleem hadden. Integendeel zelfs. De Ajacieden drukten vanaf minuut 1 het gaspedaal in en creëerden kans op kans. Nunnely vestigde in de openingsfase de meeste aandacht op zich. Hij opende in de 8e minuut de score en raakte vlak daarna de lat.

De bezoekers speelden met AEK als een kat met zijn prooi. Na 23 minuten werd het 0-2 via Kühn en even later tilde Nunnely de marge naar 3. Het leek bij 3 treffers in het eerste bedrijf te blijven, maar dat dat was buiten Kühn gerekend. De Duitser volleerde in de 46e minuut een afgeslagen corner hard binnen: 0-4.

Geen effect
AEK voerde na rust 4 wissels door, maar effect sorteerde het niet. Het werd direct na de thee 0-5 via Jensen. Vervolgens waren het zowaar de Grieken die zich lieten gelden. Spelmaker Michail Tselios scheerde met een schot van afstand de bovenkant van de lat.

Victor Jensen, maker van de 0-5, aan de bal.
Victor Jensen, maker van de 0-5, aan de bal.
Kühn was met 3 treffers Ajax' productiefste speler.
Kühn was met 3 treffers Ajax' productiefste speler.

Na 56 minuten was het voor John Heitinga ook tijd om meerdere wissels door te voeren. Onder meer Enric Llansana en Dillon Hoogewerf maakten hun opwachting. Voor laatstgenoemde was het zijn 1e optreden in Ajax O19, Llansana debuteerde in de Youth League.

Het werd voor Llansana een bijzonder optreden, want hij had slechts 11 minuten nodig voor zijn 1e Europese treffer. Kühn maakte er ook nog 0-7 van. Voor Ajax' topscorer in de UEFA Youth League was het alweer zijn 6e goal van het toernooi. Taylor leek het slotakkoord te verzorgen, maar in blessuretijd redde Bogdani voor AEK de eer: 1-8.

AEK O19 - Ajax O19 1-8 (0-4). 8. Nunnely 0-1, 22. Kühn 0-2, 27. Nunnely 0-3, 45+1. Kühn 0-4, 49. Jensen 0-5, 67. Llansana 0-6, 77. Kühn 0-7, 86. Taylor 0-8, 90. Bogdani 1-8

Opstelling Ajax O19: El Maach; Dest, J. Timber, Botman, Douglas (56. Salah-Eddine), Jensen, Q. Timber (Llansana), Taylor; Kühn, Hansen (56. Hoogewerf), Nunnely

Bekijk ook:

Tekst en beeld: Ajax.nl