Menu
Ajax Vrouwen Talententeam overtuigend naar finale play-offs

Ajax Vrouwen Talententeam overtuigend naar finale play-offs

Het talententeam van de Ajax Vrouwen is doorgedrongen tot de finale van de play-offs. Het team van coach Suzanne Bakker won ook de return tegen sc Heerenveen met overtuigende cijfers. Net als vorige in Heerenveen wonnen de Ajacieden met 0-3. Kirsten van de Westeringh, Nikita Tromp en Iris Stiekema tekenden voor de doelpuntenproductie.

In de finale op 20 april stuit het talenteam van de Ajax Vrouwen op het KNVB Talententeam Zuid of PEC Zwolle. De return van die tweeluik wordt later zaterdag gespeeld. Het KNVB Talententeam Zuid won de heenwedstrijd met 0-1 en heeft dus vooralsnog de beste papieren.

Julia Kagie aan de bal.
Julia Kagie aan de bal.
Jonna van de Velde verstuurt een pass.
Jonna van de Velde verstuurt een pass.
Kirsten van de Westeringh op weg naar de 1-0.
Kirsten van de Westeringh op weg naar de 1-0.
Voorzet van Lakeesha Eijken.
Voorzet van Lakeesha Eijken.

Coach Suzanne Bakker toonde zich content over het verloop van de halve finales voor haar team. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld en dikverdiend gewonnen. Net als vorige week heeft Heerenveen eigenlijk geen enkele kans kunnen creëren. In de reguliere competitie hebben we tegen Heerenveen een keer gelijkgespeeld en een keer verloren. Dat was onze enige nederlaag. Ik denk dat we deze 2 wedstrijden hebben laten dat we als team gegroeid zijn."

Score uitgebouwd
Kirsten van de Westeringh schoot Ajax na een kwartier spelen met een fraaie solo op voorsprong. In de tweede helft bouwden Tromp (vrije trap) en Stiekema (voorzet koelbloedig afgerond) de voorsprong verder uit.

15. 1-0 Ajax Talententeam! 😍
Kirsten van de Westeringh dribbelt langs de Friese verdediging en schiet de bal heerlijk binnen! 🎥👇 #ajahee pic.twitter.com/7a2bvC3aU7

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) March 30, 2019

Met duidelijke cijfers en een rugzak vol vertrouwen bereikten de Ajacieden de eindstrijd. Een wedstrijd waar Bakker naar uitkijkt. "Finales zijn natuurlijk altijd bijzonder om te spelen. We gaan ons best doen om te zorgen dat we 'm winnend gaan afsluiten."

'Heel mooi moment'
Een bijzondere entree was er nog voor Willienne ter Beek. Zij maakte na langdurig blessureleed haar rentree. Bakker: "Willienne is terug van een zware kruisbandblessure en maakte haar 1e minuten. Een heel mooi moment voor haar, ook om voor het eerst een officiële wedstrijd voor Ajax te spelen."

Ajax Vrouwen - sc Heerenveen 3-0 (1-0). 15. Van de Westeringh 1-0, 50. Tromp 2-0, 63. Stiekema 3-0

Lees ook: Toekomst-alert: Ajax O17 soepel langs Vitesse, O12 en O10 halen uit
Check ook
: Talententeam Ajax Vrouwen wint met 0-3 van sc Heerenveen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé