Menu
NextGen Series: Dit is het nieuwe Ajax O19! 

NextGen Series: Dit is het nieuwe Ajax O19! 

De selectie van Ajax O19 voor de NextGen Series is bekend. Wil jij het nieuwe team, met aanwinsten Steven van der Sloot en Tunahan Tasci, in actie zien komend weekend? Er zijn nog tickets te koop voor het internationale jeugdvoetbaltoernooi in het Olympisch Stadion!

Voor de Amsterdammers worden het de 1e wedstrijden sinds het succesvolle afgelopen seizoen, waarin zowel de landstitel als de KNVB Beker werd gewonnen. De selectie van John Heitinga bestaat uit maar liefst 7 Europees kampioenen: Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Annas Salah-Eddine, Sontje Hansen en Neraysho Kasanwirjo zijn allen van de partij.

Naast Ajax treden ook Sagan Tosu, Ajax Cape Town en Sparta Rotterdam aan in het Olympisch Stadion. Klik hier om tickets te bestellen voor het jeugdtoernooi. 

Zaterdag 29 & zondag 30 juni
NextGen Series is onderdeel van NextGen Amsterdam, het platform voor de volgende generatie sporters dat in samenwerking met de gemeente Amsterdam is ontwikkeld. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni. In de spelregels past de organisatie 2 noviteiten toe: in plaats van ingooien mogen spelers indribbelen of intrappen.

Daarnaast neemt elke ploeg na afloop van de wedstrijd shootouts. Een shootout start op 25 meter van het doel en spelers hebben 10 seconden de tijd om te scoren. De winnaar van de serie krijgt een extra punt.

Lees ook: Team van Toen | Carel Eiting over Ajax B1 in 2013-2014
Bekijk ook: 
Cerny: 'Blij om vanaf het begin erbij te zijn'

Tekst en beeld: Ajax.nl