Menu
Ajax contracteert Abdallah Aberkane

Ajax contracteert Abdallah Aberkane

Ajax heeft overeenstemming bereikt met jeugdspeler Abdallah Aberkane. De centrale verdediger tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2016 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2019.

Aberkane werd geboren op 5 mei 2000 in Gouda. De jeugdinternational is afkomstig van ADO Den Haag. Daarvoor was hij actief voor CVV Jodan Boys (2012-2013) en SV Gouda (2007-2012).

Abdallah Aberkane is trots vanaf 1 juli Ajacied te zijn.
Abdallah Aberkane is trots vanaf 1 juli Ajacied te zijn.

,,Deze dag is bijna niet te beschrijven zo mooi. Ik ben heel blij dat ik bij deze mooie club kan gaan spelen", aldus een trotse Aberkane, die volgend seizoen bij de Onder 17 zal starten. ,,Ajax is toch een van de beste jeugdopleidingen van Europa. Ik koos voor Ajax vanwege de ontwikkeling."

Wie Aberkane niet kent, krijgt een korte typering uit de mond van het in Gouda geboren talent zelf. ,,Ik ben een multifunctionele verdediger. Kan zowel centraal als back spelen. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de plaats rechts centraal achterin. Ik houd van opkomen. Mijn plannen voor komend seizoen: Ik wil laten zien dat ik een toegevoegde waarde ben voor Ajax."

Tekst en foto's: Ajax.nl