Menu

Ajax contracteert gebroeders Moisander

Ajax heeft de Finse jeugdspelers Henrik en Niklas Moisander gecontracteerd. De tweeling (geboren op 29 september 1985) is afkomstig van TPS Turku uit Finland. Het contract loopt tot 30 juni 2005 met een optie op nog twee jaar. Over de financiële condities doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Zowel keeper Henrik als verdediger Niklas waren eerder dit seizoen op proef bij Ajax. Na de zomerstop zullen zij starten bij de A1 van trainer Danny Blind.

Niklas werd vorig seizoen al door Ajax benaderd. ,,Ik speelde met het Finse jeugdteam onder 17 toen ik van de belangstelling hoorde. Ik ben toen twee weken naar Ajax gegaan en vertelde dat ik nog een tweelingbroer had die goed kon keepen. Vervolgens is hij ook naar Amsterdam gekomen. Ajax wilde ons beiden toen een contract aanbieden, maar dat hebben we afgeslagen. We wilden ons concentreren op school en waren er nog niet aan toe om naar het buitenland te gaan", verklaarde de jongste (ze schelen acht minuten) van de twee broers.

Ajax is altijd een van de favoriete clubs geweest van de Finse tweeling. Henrik: ,,We hebben veel wedstrijden gezien van Ajax met Jari Litmanen. Verder weten we dat de club veel traditie heeft en een goede jeugdopleiding. Hier hebben we betere kansen om door te breken dan bij andere clubs." ,,Toen ik alleen was bij Ajax wist ik niet wat me te wachten stond. Ik had alleen nooit gedacht dat ik zelf hier een contract zou tekenen", voegde Niklas trots toe.

De twee broers weten intussen dat zij meer landgenoten bij Ajax aan zullen treffen. ,,Buiten Jari en Petri Pasanen speelt Jussi Kujala hier. Hem hebben we ontmoet. Het is wel fijn te weten dat er nog meer meer Finnen zijn, dan kunnen ze je wellicht een beetje helpen", aldus Niklas.