Menu
Ajax contracteert Matthijs de Ligt

Ajax contracteert Matthijs de Ligt

Ajax heeft Matthijs de Ligt (Leiderdorp, 12 augustus 1999) gecontracteerd. De A-junior speelt sinds zijn negende in de jeugdopleiding van Ajax. De jonge verdediger tekende een contract dat is ingegaan op 12 augustus en loopt tot en met 30 juni 2018.

Het betreft het eerste contract voor De Ligt. ,,Ik ben hartstikke trots. Ik heb lang in de Ajax-jeugd gespeeld. Nu teken ik op mijn zestiende een contract en echt, er is echt niets mooier dan dat.''

De Ligt heeft een goed voetbalseizoen achter de rug, waarin hij de stap van de B1 naar de A1 maakte. Bovendien viel hij in 2015 tot twee keer toe in de prijzen. In april van dit jaar werd De Ligt uitgeroepen tot beste speler van de ABN AMRO Future Cup. Tijdens de Copa Amsterdam kreeg hij de eretitel 'Beste speler van het toernooi' toebedeeld. De tweebenige verdediger kwam dit seizoen eveneens uit voor Oranje U17.

Wim Jonk:,,Matthijs is wat ik noem een moderne centrale verdediger. Hij is groot en sterk en is bovendien ook een complete speler. Hij is tweebenig, heeft een prima passing en kan het overzicht behouden. Hij heeft van nature een goede uitstraling, een echt winnaarstype met een goede focus. Het is aan hem om zich nu verder door te ontwikkelen zodat hij een heuse leider wordt die zijn positieve instelling ook aan zijn medespelers kan overdragen.”

Tekst en foto: Ajax.nl