Menu
Ajax meldt 21 mensen aan voor landelijk stadionverbod

Ajax meldt 21 mensen aan voor landelijk stadionverbod

Ajax heeft 21 mensen aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Aanleiding is een onderzoek door de club naar zwarthandel, waarin werd gekeken naar wedstrijdkaarten die via afwijkende websites werden doorverkocht.

De betrokken personen verkochten hun kaartjes voor een aanzienlijk hogere prijs door, via websites zoals www.viagogo.nl en vervalsten de tickets in sommige gevallen om er nog meer geld aan te kunnen verdienen.

Geblokkeerd
In totaal ging het om 513 kaarten voor de resterende wedstrijden in dit seizoen. Met deze zwarthandel was een bedrag van ruim € 72.000 gemoeid. Al deze kaarten zijn als gevolg van het onderzoek geblokkeerd. Daarnaast heeft Ajax de KNVB gevraagd om de betreffende zwarthandelaars een landelijk stadionverbod op te leggen, voor de duur van 18 maanden.

Ajax roept supporters nogmaals op alleen kaarten te kopen via het officiële verkoopkanaal op de Ajax-website. Hiermee voorkomen fans dat ze te veel betalen voor kaarten, of dat hen de toegang tot het stadion wordt geweigerd. Ajax blijft ook de komende periode onderzoek doen naar zwarthandel en zal iedereen die zich hier schuldig aan maakt straffen.

Lees ook: Ajax blokkeert kaarten wegens zwarthandel

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé