Menu
Ajax rondt transfer Van der Hoorn af

Ajax rondt transfer Van der Hoorn af

Ajax heeft de transfer van Mike van der Hoorn afgerond. De verdediger, die afkomstig is van FC Utrecht, tekende vandaag een contract dat een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2017. ,,Dit is de mooiste club van Nederland", luidde zijn eerste reactie.

Van der Hoorn meldde zich donderdagochtend vroeg in de ArenA om zijn handtekening te zetten. ,,Ik ben enorm blij met dit contract en heb enorm veel zin om straks met de jongens te gaan trainen." Van der Hoorn speelde deze zomer met Jong Oranje het EK en kent jongens als Daley Blind, Danny Hoesen en Ricardo van Rhijn al vrij goed. ,,Dat is prettig als je voor een nieuwe club gaat spelen. Tijdens het EK hebben we al over Ajax gesproken. 'Doen', zeiden ze meteen. Ik heb alleen maar positieve geluiden gehoord over Ajax."

Van der Hoorn traint donderdagochtend meteen mee met de selectie van Frank de Boer. Het is nog niet bekend welk rugnummer hij krijgt, dat kiest hij later uit in overleg met de technische staf. De verdediger toonde zich meteen ambitieus op zijn eerste werkdag. ,,Ik heb een contract voor vier seizoenen getekend. Ajax is de afgelopen drie jaar kampioen geworden, dus ik hoop dat dat de komende vier jaar ook gaat gebeuren."

In de verdediging bij Ajax heeft hij behoorlijk wat concurrentie, maar dat is geen probleem. ,,Het is dringen, maar concurrentie maakt je alleen maar beter als het goed is. Ik breng in ieder geval wat lengte mee. Daarnaast hoop ik veel te leren van Frank de Boer en Jaap Stam, in hun tijd de beste verdedigers ter wereld."

Van der Hoorn mag zijn rugnummer nog uitzoeken. Van der Hoorn mag zijn rugnummer nog uitzoeken.
In de catacomben van de ArenA. In de catacomben van de ArenA.
Met directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Michael Kinsbergen. Met directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Michael Kinsbergen.