Menu
Ajax Vrouwen winnen ondanks vroege achterstand bij PSV

Ajax Vrouwen winnen ondanks vroege achterstand bij PSV

De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen PSV. In Eindhoven werd ondanks een vroege achterstand met 1-2 gewonnen. Doelpuntenmakers waren Marjolijn van den Bighelaar en Desiree van Lunteren.

Ajax keek al vroeg tegen een achterstand aan. De nummer 11 van PSV, Vanity Lewerissa, brak door de defensie heen en schoot de bal rustig langs keeper Lize Kop: 1-0. In de minuten die volgden kregen de Amsterdammers veel kansen, maar tot de gelijkmaker leidde het (toen nog) niet.

Strijd op het middenveld verloren
Trainer Benno Nihom zag hoe zijn team zichtbaar moeite had met de aanvallende thuisploeg. Veel Amsterdamse aanvallen werden onderschept en de jarige Kelly Zeeman kon op het middenveld niet domineren. PSV kreeg veel kansen, maar Kop wist erger te voorkomen.

50. GOAL! Assist Van der Most ➡️ Kopbal Van den Bighelaar ➡️ 1-1! ❌❌❌#psvaja

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 19 november 2017

Na de rust hadden de Ajax Vrouwen maar 1 doel: scoren, en snel ook. De rood-witten speelden een stuk feller dan tijdens de 1e helft en dat betaalde zich in de 50e minuut uit met de gelijkmaker. Na een hoge voorzet van Liza van der Most kon Van den Bighelaar de bal binnenkoppen: 1-1.

Spanning om te snijden
In de 57e minuut werd het spel stilgelegd na een ogenschijnlijk zware blessure voor PSV-speler Kim DeCesare, dit na een duel met Ajax-aanvoerder Loïs Oudemast. Na dit intermezzo gingen beide teams gelijkop. De spanning was om te snijden.

150e wedstrijd in het mooie Ajax shirt ⚪️🔴⚪️ #trots #150 pic.twitter.com/cA8PjndTrm

— Desiree van Lunteren (@DvLunteren) 19 november 2017

De Ajax Vrouwen creëerden gaandeweg de 2e helft steeds meer kansen. In de 74e minuut kregen ze loon naar werken. Invaller Linda Bakker werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald. Penalty, oordeelde de scheidsrechter. Van Lunteren, die haar 150e wedstrijd speelde voor de Ajax Vrouwen, ging achter de bal staan en wist deze keurig in de linkerhoek te schieten.

Kopppositie werd versterkt
PSV zette in het slotkwartier alles op alles en het publiek diende als 12e man. Maar de Ajacieden waren vastberaden en dekten strak en kort. Na liefst 9 minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal en kon de ploeg van Nihom opgelucht ademhalen. De 3 punten gingen mee terug naar Amsterdam en de koppositie werd versterkt.

Doelpuntenverloop: 4. Lewerissa 1-0, 50. Van den Bighelaar 1-1, 74. Van Lunteren 1-2

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most, Van der Gragt, van Dongen; Philtjens, Oudemast (69. Reichardt), Van Lunteren, Zeeman; Van den Bighelaar, Payne (57. Bakker), Kaagman.

Lees ook: Ajax met groots machtsvertoon naar monsterzege
Bekijk ook: Highlights NAC Breda - Ajax

Tekst: Ajax.nl/Celine de Graaff
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe