Menu

Amsterdam Straatvoetbal Kampioenschap weer groot succes

Zaterdag werd op De Dam de finale gespeeld van het Amsterdam Straatvoetbal Kampioenschap. De kwalificatiereeks die in september begon en 122 jongensteams en 27 meisjesteams langs zes verschillende pleintjes in Amsterdam leidde, kreeg daarmee een prachtige slotdag.

Het kampioenschap, georganiseerd door De Telegraaf en de Amsterdamse Brandweer en financieel gesteund door onder andere Ajax-sponsor ABN AMRO, kende alweer haar 27ste editie. Een aantal Ajacieden, waaronder Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Bryan Roy en Michel Kreek, toen nog op de basischool, heeft in het verleden deelgenomen.

De finale bij de jongens ging tussen de Joop Westerweelschool (Stadsdeel De Braarsjes) en de Openbare Basisschool De Globe (Stadsdeel Osdorp). Nadat de aftrap door niemand minder dan Aron Winter was verricht, speelden de jongens, onder luid gejuich van veel meegekomen fans, alsof er een profcontract kon worden afgedwongen. De opzwepende muziek van De Teletoeters stond garant voor een echt voetbalsfeertje. Uiteindelijk trok De Globe, na een spannende wedstrijd, aan het langste eind. De dolgelukkige aanvoerder, zelf beslissend in de finale met 3 goals, mocht de winnaarstrofee en de wisselbeker uit handen nemen van de Hoofdcommandant van de Amsterdamse Brandweer en Aron Winter.

,,Ik heb genoten van deze middag", zei Aron na afloop. ,,Het straatvoetbal is gelukkig nog heel populair in Amsterdam, gezien de belangstelling die dit kampioenschap en deze finale trok. De Dam is natuurlijk een prachtig podium voor een finale. Ik hoop dat alle jongens en meisjes ook volgend jaar weer mee doen." ,,Dat kan, het is een toernooi met open inschrijving", zei Wim Bohnenn van de Telegraaf. ,,Alle basischolen in Amsterdam krijgen volgend jaar augustus automatisch weer een aanmeldingsformulier toegestuurd."