Menu
Cerny met drie goals grote man bij Jong Ajax

Cerny met drie goals grote man bij Jong Ajax

Jong Ajax won vrijdagavond gemakkelijk met 1-3 bij Telstar. Grote man aan Jong Ajax-zijde was Vaclav Cerny, die met een hattrick verantwoordelijk was voor alle goals. Met 13 doelpunten is hij dit seizoen onbedreigd topscorer van het team.

,,Ik vond dat we een goede eerste helft spelen. We kwamen goed op voorsprong. Na rust was het korte tijd een beetje minder, ze hadden opeens wat meer druk op ons. We waren niet goed aan de bal qua opbouwen, en we weten dat de tegenstanders in de Jupiler League ons dan onder druk willen zetten. Maar toen we de derde maakten was het wel gespeeld. Je moet dan wel blijven voetballen, wat niet helemaal top ging...maar uiteindelijk win je met 1-3, en dat is het belangrijkste."


'Ik was een beetje te nonchalant op dat moment'

Met een beetje geluk had Cerny zelfs vier keer kunnen scoren, maar hij miste een grote kans na de 0-3. ,,Wat een actie van Leon (Bergsma, red.) was dat. Dat heb ik net nog tegen hem gezegd, hij kwam het hele veld over. Hij legt 'm perfect op mij, ik moet eerlijk toegeven dat ik misschien een beetje te nonchalant was op dat moment. Het was de actie van Leon, jammer dat ik 'm op dat moment niet maakte."

Zijn mooiste goal? Daarover is Cerny duidelijk: ,,100% de derde goal. Deyo (Zeefuik) legde 'm mooi terug en ik raakte 'm echt goed met m'n rechterbeen. Ik voelde meteen dat het een goal zou zijn."

Eerste elftal
Met zijn drie goals lijkt Cerny weer harder op de deur van het eerste elftal te kloppen. Maar de Tsjech zit geenszins teleurgesteld bij Jong Ajax: ,,Als ik hier moet spelen dan doe ik dat heel graag. Het team is fantastisch en ik ben graag met de jongens en de staf. Dus ik doe het hier graag, en als Ajax-1 me nodig heeft is dat ook top. Ik kan niet anders dan m'n best doen."

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots/Martijn Buskermolen

Lees ook: Jong Ajax op koers voor knappe tweede plaats

Lees ook: Cerny: 'Mijn eerste hattrick voor Ajax, die telt' van augustus 2016