Menu
Chantal de Ridder: 'Drie punten, maar het spel moet beter'

Chantal de Ridder: 'Drie punten, maar het spel moet beter'

De Ajax Vrouwen hebben ook het tweede duel in de kwalificatiepoule voor de UEFA Women's Champions League gewonnen. Nadat Rigas FS dinsdag met 6-0 was verslagen werd vrijdag thuisploeg Pärnu met 1-2 aan de kant gezet. Een van de vier speelsters die in beide duels aan de aftrap verscheen, was Chantal de Ridder.

Ontevreden
,,Over het spel kunnen we niet tevreden zijn'', stelt De Ridder kritisch na Pärnu - Ajax. ,,De afstemming onderling, het baltempo en verschillende keuzes konden beter. Toch komen we binnen een halfuur op een 0-2 voorsprong, dan is er helemaal niets aan de hand. Vlak voor rust zijn we niet meedogenloos genoeg en kunnen ze de aansluitingstreffer maken, dan geven we ze toch weer onnodig hoop.”

In de tweede helft konden de Ajax Vrouwen de wedstrijd niet definitief in het slot gooien. ,,Het werd enigszins lastig omdat we de derde treffer niet maakten. Toch hebben we de tweede helft geen kans weggegeven en zijn de drie punten binnen. Dat is het belangrijkste.”

Dit is de basis. Op naar de 2e zege! 👊⚡️ #UWCL #paraja

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op

Alleskunner
De Ridder speelde dit keer niet op haar vertrouwde spitspositie, maar als centrale verdedigster. ,,Heel de voorbereiding heb ik centraal achterin gespeeld. Ook hier in Estland stond ik beide duels in de achterhoede. Ik vind het wel een leuke positie, je verzorgt de opbouw en hebt veel de bal. Ik haal mijn voldoening uit een mooie crosspass waar een doelpunt uit volgt of het uitschakelen van een spits. Ik heb vroeger bij de jongens ooit één seizoen op deze positie gestaan, maar voor nu is het weer nieuw.''

Standard Luik
De laatste wedstrijd van de kwalificatie voor de Champions League staat maandag op het programma. Standard Luik is dan de tegenstander. De Ajax Vrouwen moeten die wedstrijd winnen om door te stomen naar het hoofdtoernooi. De Ridder heeft daar alle vertrouwen in.

,,Ook Standard Luik zal ons het spel laten maken. Ze zullen – net zoals ze de andere wedstrijden hebben gedaan – inzakken en verdedigend spelen. Maar wij hebben een kwalitatief goed voetballende ploeg en dat gaan we maandag ook laten zien. We moeten allemaal onze taken uitvoeren, het beste in ons naar boven halen en dan gaan wij als team deze wedstrijd winnen. Onze kwaliteiten zijn beter dan die van Luik.''

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst