Menu
Danny Blind: luxe rechterhand

Danny Blind: luxe rechterhand

Danny Blind is terug bij Ajax. De Ajacied in hart en nieren gaat aan de slag als technisch manager. ,,Ik word in feite de rechterhand van Van Basten”, legt hij zijn nieuwe functie uit.

Danny Blind tekende dinsdag zijn Ajax-contract. Danny Blind tekende dinsdag zijn Ajax-contract.

Blind tekende dinsdagmiddag in de ArenA zijn nieuwe contract. Het is niet de eerste overeenkomst die de Zeeuw met de Amsterdamse club in zijn leven heeft gesloten. Blind en Ajax zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij maakte furore als speler en was in de jaren daarna actief als directeur spelersbeleid, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en hoofdtrainer van Ajax 1. In die laatste functie moest hij in 2006 plaatsmaken voor Henk ten Cate. Nu is hij terug, in een nieuwe rol. ,,Marco van Basten is de eindverantwoordelijke op technisch gebied”, lichtte hij dinsdagavond zijn nieuwe baan toe. ,,Maar hij krijgt het natuurlijk heel druk met het eerste elftal, dus ben ik er om de technische zaken te gaan managen. In feite word ik zijn rechterhand. Of ik er zin in heb? Ja, natuurlijk. Anders was ik hier niet. Ik had een mooie baan bij Sparta, maar Ajax blijft Ajax.”

Bij het technisch beleid moet onder andere gedacht worden aan de aan- en verkoop van spelers. In de zomermaanden staat zoals altijd op dit gebied ongetwijfeld veel te gebeuren. Het worden drukke tijden voor Blind, want Van Basten begint vanaf 20 mei als bondscoach van Oranje met de voorbereiding op EURO 2008. ,,Daar moet hij zich op dat moment op kunnen concentreren. Maar daar waar het echt nodig is, zullen we met elkaar overleggen." Ook de jeugdopleiding en de scouting vallen onder het takenpakket. ,,Ook daar heeft Van Basten ideeën over", zegt de vader van Daley Blind, die bij Ajax in de A1 voetbalt. ,,Ik zal die visie bewaken, natuurlijk in overleg met alle andere betrokkenen."

Het interview met Danny Blind zien?
Ga naar de website van Ajax TV >>