Menu
Eerste oefenduel levert Jong Ajax winst op

Eerste oefenduel levert Jong Ajax winst op

Jong Ajax heeft het eerste oefenduel van de voorbereiding met 3-2 gewonnen van het VVCS-team. Zian Flemming boog met drie goals de achterstand om in een overwinning.

Het was voor Jong Ajax het eerste duel in de voorbereiding. Tegen de werkloze profvoetballers van de VVCS speelde het team van trainer Michael Reiziger drie keer een half uur. ,,Het eerste gedeelte ging redelijk", blikte Reiziger terug. ,,Voor veel jongens was het best lang geleden dat ze een wedstrijd hadden gespeeld en een wedstrijd is toch wel wat anders dan een training. In het tweede bedrijf ging het moeilijker, maar in het derde half uur was het goed. We konden ook het tempo nog goed vasthouden."

De spelers van Jong Ajax kwamen zestig minuten in actie, maar degenen die al meer minuten konden maken, bleven staan. ,,Er zijn jongens die ook al minuten hebben gemaakt met Ajax 1, dus die konden langer spelen", aldus de nieuwe trainer. ,,Ik heb aan dit duel een goed gevoel overgehouden, maar zag ook genoeg verbeterpunten."

Drie goals Zian Flemming
Zian Flemming scoorde alle goals voor Jong Ajax: ,,Dat is natuurlijk altijd lekker als je drie goals maakt", erkende Reiziger.,,Maar ook voor hem was het pas de eerste wedstrijd."

Kaj Sierhuis was nog niet fit en Dani de Wit en Noa Lang sluiten donderdag aan bij Jong Ajax.

De komende weken zal Jong Ajax nog een aantal oefenduels spelen. De competitie begint voor hen op vrijdag 18 augustus in Venlo met een uitduel met VVV-Venlo.

Opstelling Jong Ajax: Groothuizen, Lartey Sanniez (Schouten), Bergsma, Sidoel (Doukhi), Dijks (Savastano); Matusiwa, Boultam (Muric), Bijleveld; Flemming, Mazraoui, M. de Wit.