Menu
Emotionele Schalenavond als afsluiting van seizoen 2017-2018

Emotionele Schalenavond als afsluiting van seizoen 2017-2018

Op sportcomplex de Toekomst is het seizoen 2017-2018 afgesloten met de traditionele Schalenavond. Op deze avond namen enkele jeugdspelers afscheid, en werden jeugdteams geëerd met vaantjes en kleine kampioensschalen. Ryan Gravenberch was de 1e speler die de Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst mocht nemen.

Voordat alle kampioensteams het podium mochten betreden, werden eerst de afscheidnemende jeugdspelers in het zonnetje gezet. In besloten kring, met jeugdtrainers en ouders, werd afscheid genomen van spelers in de onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Jeugdtrainers John Heitinga en Dave Vos hadden mooie woorden over voor de spelers die de jeugdopleiding van Ajax verlaten. ‘Meerdere wegen leiden naar Rome’ was de boodschap die de coaches hun pupillen meegaven.

Kampioenen
Edwin van der Sar opende de avond, bedankte alle mensen die naar de Toekomst waren gekomen en vertelde trots over de Amsterdamse jeugdopleiding. ,,Onze doelstelling blijft het opleiden van de talenten, om vervolgens te worden doorgeschoven. Het gebeurt regelmatig dat jongens vanuit hun leeftijdsgroep 1 of 2 jaar eerder aansluiten. Dat is iets wat we toejuichen. Wij willen zo veel mogelijk eigen talenten in het eerste elftal krijgen."

De kampioensteams Ajax O9, Ajax O10, Ajax O11, Ajax O12 en Ajax O14 werden op het podium geroepen en kregen uit handen van Heini Otto kleine kampioensschaaltjes. Ook de teams die dit seizoen geen prijs wisten te winnen, kregen met een vaantje een tastbare herinnering mee.

Voor Ajax O17 had de algemeen directeur speciale woorden over. ,,We hebben 6 Europees kampioenen in ons midden. Oranje O17 is Europees kampioen geworden en 6 van onze jongens waren daarbij, daar zijn we heel trots op."

,,Jurgen Ekkelenkamp, Dani de Wit, Azor Matusiwa en Noussair Mazraoui hebben hun debuut gemaakt in het 1e elftal. Dat is wat we willen en dat is waar we voor staan.’’

Abdelhak Nouri Trofee
Even later verwelkomde Van der Sar 3 speciale gasten. De vader en broer van Abdelhak Nouri betraden samen met Donny van de Beek het podium. ,,Jullie zijn bekend op de Toekomst, komen hier al jaren. Abdelhak staat voor Ajax, hij heeft hier jarenlang gedribbeld en zijn doelpunten gemaakt. Vanaf vandaag zal de prijs voor het Talent van de Toekomst de Abdelhak Nouri Trofee heten.’’

De eerste speler die de prijs in ontvangst mocht nemen, was Ryan Gravenberch. De 16-jarige speler van Ajax O19 bekroonde hiermee zijn uitstekende seizoen. Eerder op de dag tekende Gravenberch zijn eerste contract bij Ajax.

Lees ook: Ajax vernoemt talentenprijs naar Abdelhak Nouri
Bekijk ook: Gravenberch: 'Deze is voor Appie'

Tekst: Ajax.nl/Bram van Beek
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé