Menu
Frenkie de Jong in Real Talk: 'Ga Ajax zeker missen'

Frenkie de Jong in Real Talk: 'Ga Ajax zeker missen'

Frenkie de Jong was dinsdagmiddag te gast in de Instagram-rubriek Real Talk, waar Ajax-fans via de Stories vragen kunnen insturen. Voorafgaand aan zijn laatste duel voor Ajax vertelt een openhartige De Jong over zijn tijd in Amsterdam, of hij ooit nog terugkeert, over het spelen met Messi en welke club hij de mooiste op aarde vindt. 

Wat ga je het meest missen in Amsterdam?
"In Amsterdam zeker Ajax. Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Ga elke dag met super veel plezier naar de club. De kwaliteit die we hebben, onze groep en hoe de jongens persoonlijk zijn, dat is fantastisch. Dat ga ik het meeste missen."

Favoriete TV-show:
"Ik heb vooral een favoriete serie, dat is Friends."

Kom je ooit nog terug?
"Het is moeilijk om dat te beloven, want niemand kan in de toekomst kijken. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik echt van Ajax hou. Dat ik het een fantastische club vind en Ajax zeker ga missen. Dus ik sluit het niet uit."

Mooiste doelpunt ooit:
"Ik scoor niet heel vaak, die heb ik dan in de jeugd gemaakt. Voor wat de mensen hebben kunnen zien. Ik denk dat het mooiste doelpunt van dit seizoen die bij PEC Zwolle-uit was."

Weet je al welk rugnummer je krijgt volgend seizoen? En ga je met Frenkie of met De Jong achterop spelen?
"Het rugnummer is nog niet zeker, dat is nog even afwachten. De naam wordt gewoon De Jong als het goed is."

Heb je een leuke verjaardag gehad zondag? En hoe heb je het gevierd?
"Ik heb een fantastische verjaardag gehad. Officieus kampioen geworden. Dat was fantastisch en het mooiste cadeau dat ik kon krijgen. Daarna zijn we met wat jongens van het team en de vriendinnen wat gaan eten. Dat was hartstikke gezellig."

Waar ben je het meeste bang voor tijdens de verhuizing naar Spanje?
"Nou bang niet, ik kijk er heel erg naar uit. Ik denk dat het een fantastisch avontuur wordt. Barcelona is een super mooie club en een super mooie stad. Ook is het er lekker weer. Haha, nog iets beter dan hier in Nederland. Het meeste ga ik mijn familie missen. Ze kunnen natuurlijk overkomen. Hier in Nederland kan je even snel naar ze toe rijden om bijvoorbeeld wat te gaan eten als je zin hebt. Dat zal vanaf volgend seizoen lastiger zijn."

Wat is je mooiste actie in de Champions League?
"Ik denk dat de meeste mensen zich de actie tegen Real Madrid zullen herinneren, die tegen Modric. Dan ga ik voor die."

Wat is je mooiste moment bij Ajax geweest?
"Ik heb wel veel mooie momenten meegemaakt. Uiteindelijk kies ik het kampioenschap, daar werk je het hele seizoen voor. Ik moet zeggen dat de momenten in de Champions League – dat we doorgingen bij Real Madrid en Juventus en de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur – ook super waren. Die ga ik zeker niet vergeten."

Mooiste club op aarde:
"Haha, dat is natuurlijk moeilijk. Als ik Ajax zeg, zijn de mensen in Barcelona teleurgesteld en vice versa. Maar ik denk dat Ajax en Barcelona wel veel op elkaar lijken. Beide clubs hanteren dezelfde speelstijl en willen veel met de jeugd werken. Ik denk dat veel mensen houden van de manier waarop ze spelen. Redelijk veel gelijkenissen dus. Laat ik het op Ajax én Barça houden, dan is iedereen tevreden."

Hoeveel ga je verdienen bij Barça en wat ga je doen met al het geld?
"Nee, dat ga ik niet zeggen. Ik ben hartstikke tevreden met wat ik nu verdien en wat ik ga verdienen. Geld maakt niet per se gelukkig. Ik kan doen wat ik wil en dat is genoeg voor mij."

Kijk je er naar uit om Messi te ontmoeten?
"Nou, ik wil niet zo fanboy overkomen. Ik kijk er vooral naar uit om met hem op het veld te staan, niet zozeer om hem te ontmoeten. Natuurlijk is het leuk, maar het is niet zo dat ik er elke dag over nadenk. Het wordt vooral heel mooi om met Messi en al die andere spelers van dat niveau te gaan spelen."

Beluister ook: Ajax Podcast #18 met Frenkie de Jong
Bekijk ook;
ZiggoCam - Barry Pirovano: 'Eervol dat supporters het mooi vinden'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl & Pro Shots