Menu
Jong Ajax in seizoensouverture niet voorbij FC Emmen

Jong Ajax in seizoensouverture niet voorbij FC Emmen

Jong Ajax heeft de eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Op sportpark de Toekomst bleef het team van trainer Marcel Keizer steken op een 1-1-gelijkspel tegen FC Emmen. Robert Muric was de doelpuntenmaker voor de Amsterdammers.

Keizer had de beschikking over enkele ‘grote’ namen. Zo speelde aanwinst Davinson Sanchez, net winnaar van de Copa Libertadores, in het centrum naast mede-debutant Matthijs de Ligt. Het middenveld herbergde veel voetbal met Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri en Donny van de Beek. Zij moesten uiteindelijk spits Richairo Zivkovic zien te bereiken.

Flair
Jong Ajax begon met veel flair aan het duel en had in de eerste vijf minuten al twee keer kunnen scoren. Eerst miste Zivkovic alleen voor de keeper, en in de daaropvolgende aanval schoot Muric op de lat. Toch was het Emmen dat op voorsprong kwam: Rogier Krohne strafte een misverstand in de Ajax-defensie af en kon de bal makkelijk in het lege doel plaatsen.

Emmen kreeg wat kansen, hetzelfde gold voor Jong Ajax. Na een mooie aanval over meerdere schijven kwam de bal via Van de Beek bij Muric, die met een geplaatst schot de bal onder doelman Dennis Telgenkamp door schoot: 1-1. De eerste helft golfde op en neer, maar de toeschouwers die na rust op nog zo’n helft hoopten kwamen bedrogen uit.

Jong Ajacied Abdelhak Nouri duelleert met een Emmenaar op de Toekomst.
Jong Ajacied Abdelhak Nouri duelleert met een Emmenaar op de Toekomst.
Marcel Keizer maakte maandag zijn officiële debuut als trainer van Jong Ajax.
Marcel Keizer maakte maandag zijn officiële debuut als trainer van Jong Ajax.
Matthijs de Ligt laat zijn tegenstander achter zich.
Matthijs de Ligt laat zijn tegenstander achter zich.
Vaclav Cerny probeert alles om de bal te bemachtigen.
Vaclav Cerny probeert alles om de bal te bemachtigen.

Grote kansen waren er niet meer, Jong Ajax drong nog wel aan maar miste de finesse in de laatste fase van de aanval. Soms waren er mooie combinaties te zien, vooral  tussen Nouri, De Jong en Van de Beek. Er werd weinig gecreëerd, maar achterin werd ook niets meer weggegeven. De 16-jarige De Ligt vormde een ijzersterk duo met Sanchez, FC Emmen vond een puntje dan ook prima en zo kabbelde het duel voort.

Teleurgesteld
Keizer baalde dat er niet gewonnen werd: ,,Ik ben teleurgesteld, want we kunnen veel beter dan dit. Door een foutje van Onana kwamen we op achterstand en waren we even van slag. We hadden eigenlijk te lang de bal, het was een langzame wedstrijd. Als het snel ging was het goed, maar we hebben te lang gewacht om de bal te geven. In de tweede helft hoop je dat het tempo wat opgeschroefd zou worden, maar dat gebeurde maar gedeeltelijk. We hebben niks weggegeven, maar ook te weinig gecreëerd.”

Vrijdag staat alweer de uitwedstrijd tegen Almere City op het programma. ,,Leuk dat we vrijdag alweer mogen spelen. Er zal een ander elftal staan, en daar gaan we mee aan de slag.”

Jong Ajax – FC Emmen 1-1 (1-1), 18. Rogier Krohne 0-1, 26. Robert Muric 1-1

Opstelling Jong Ajax:
Andre Onana; Dayovaisio Zeefuik, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Terry Lartey Sanniez; Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek; Robert Muric, Richairo Zivkovic en Vaclav Cerny (67. Adham el Idrissi)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto’s: Pro Shots/Jasper Ruhe