Menu
Jong Ajax in slotfase langs 10 spelers van NEC

Jong Ajax in slotfase langs 10 spelers van NEC

Jong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen NEC vrijdagavond met 1-2 gewonnen. De winnende goal van Lassina Traoré viel 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd toen NEC al enige tijd met 10 man stond.

Jong Ajax leek een lastige avond tegemoet te gaan in Nijmegen. Al in de 9e minuut scoorde topschutter van NEC, Ferdy Druijff, de openingsgoal. Maar daarna pakte de ploeg van Michael Reiziger het goed op en groeide in het eigen spel en in de wedstrijd.

Het leidde in de 23e minuut tot de gelijkmaker. Ryan Gravenberch bereikte Traoré die met een hakje Vaclav Cerny de bal bezorgde. De Tsjechische flankspeler verzilverde de mooie aanval door de 1-1 binnen te werken.

Sergiño Dest stoomt op.
Sergiño Dest stoomt op.

Overtal
In de tweede helft kwam NEC met een man minder te staan vanwege een rode kaart voor Joey van den Berg, maar Jong Ajax had veel moeite om doelman Mattijs Branderhorst te verschalken. Zeker Jurgen Ekkelenkamp zal zich vertwijfeld hebben gevoeld nadat een 'zekere' goal alsnog door de NEC-keeper werd gekeerd.

Traoré maakt verschil
Maar uiteindelijk wón Jong Ajax toch. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Traoré het verschil te maken. In de slotfase, die vanwege oponthoud na verbale onrust op de tribunes 6 minuten duurde, ging de uitblinkende doelman Branderhorst van NEC nog mee naar voren. Maar hij kon zijn collega-goalie Issam El Maach niet verontrusten. Zo won Jong Ajax keurig met 1-2 bij NEC en stijgt naar de 8e plek.

Trotse trainer
Michael Reiziger was na afloop trots op zijn jongens: "Dit zijn wedstrijden waarin ze heel veel leren, een mooie entourage met een goede vijandelijke sfeer. Dat is wat ze straks in het grote werk gaan tegenkomen. Vandaag zijn ze goed geslaagd voor de les. Het waren zware weken, waarbij de spelers vermoeid terugkeerden."

"In het begin van de wedstrijd denk je: 'dit wordt overleven', maar de jongens stonden op na de 1-0. Ze speelden beter, de bal ging sneller van kant naar kant waardoor er veel ruimtes kwamen. Toen dachten ze: 'we moeten spelen zoals we kunnen' en dat hebben ze gedaan; met dit resultaat."

Scoreverloop NEC - Jong Ajax 1-2 (1-1). 9. Druijff 1-0, 23. Cerny 1-1, 89. Traoré 1-2

Opstelling Jong Ajax: El Maach; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen (90. Ter Heide); Cerny, Traoré, Kühn (62. Nunnely)

Lees ook: Boy Kemper: Harde werker, geen gekkigheid

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots