Menu
Jong Ajax niet voorbij FC Den Bosch

Jong Ajax niet voorbij FC Den Bosch

Jong Ajax heeft op een drukbezocht Sportpark de Toekomst niet weten te winnen van FC Den Bosch. Na een leuk duel vol kansen werd het uiteindelijk 2-2. Beide Amsterdamse doelpunten kwamen op naam van Noa Lang.

Trainer Michael Reiziger stuurde grotendeels dezelfde spelers het veld in als vorige week, toen Telstar met 0-2 werd verslagen. Slechts op 1 positie was Jong Ajax gewijzigd, want Lang nam nu de nummer 10-postitie in, in plaats van Dani de Wit.

Uitstekende eerste helft
Jong Ajax wilde de goede vorm (7 punten uit de laatste 3 wedstrijden) doorvoeren en zette direct vroeg druk op de defensie van FC Den Bosch. Na een goede aanval via Lang en Traoré schoot Ryan Gravenberch op de vuisten van doelman Wouter van der Steen. Ook Vaclav Cerny zag een kiezelhard schot op de paal belanden.

Jong Ajax op achterstand
Het waren echter de bezoekers die op voorsprong kwamen. Perr Schuurs kwam in het eigen strafschopgebied iets te onbesuisd in en de toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Stefano Beltrame. Een opsteker voor de Brabanders, die daarvoor niet veel meer konden doen dan tegenhouden. Daarna ook niet trouwens, want Jong Ajax combineerde makkelijker en was bijna constant in de aanval.

Heerlijk afstandsschot
Het was Lang die Jong Ajax met 2 goals aan de leiding hielp. Met een heerlijk afstandsschot maakte hij de gelijkmaker en vlak voor rust scoorde hij na een geweldige aanval (kaats via Traoré) de 2-1. Daarvoor hadden Jurriën Timber en Traoré ook al kunnen scoren.

Kansenregen na rust
Na de pauze kreeg Jong Ajax legio kansen om het pleit te beslechten: Kühn schoot op de kruising, Dest schoot via de keeper naast na een sterke actie van Traoré, Cerny poeierde de bal tegen de keeper en ook uitblinker Lang miste een uitgelezen kans. En wanneer de kansen worden gemist, treedt de aloude voetbalwet in werking: dan scoort de tegenpartij. Na een aanval van Ajax counterde FC Den Bosch, stond de Ajax-organisatie niet goed en scoorde Beltrame: 2-2.

Sublieme redding Kotarski
Na deze Bossche goal leek Jong Ajax wél wat aangeslagen, want het kon de defensie van Den Bosch niet meer onder druk zetten en de Brabanders hadden zelfs op voorsprong kunnen komen toen wederom Beltrame alleen voor Kotarski opdook. De Kroaat redde echter subliem op zijn inzet.

FC Den Bosch kreeg daarna nog een mogelijkheid, maar de lat stond de 2-3 van Beltrame in de weg. Toch had ook Traoré nog twee dotten van kansen, maar zijn schot en kopbal misten precisie.

Jong Ajax – FC Den Bosch 2-2 (2-1) 17. 0-1 Beltrame (pen.), 23. Lang 1-1, 41. Lang 2-1, 60. Beltrame 2-2

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Dest, Schuurs, Botman, J. Timber, Gravenberch (63. Ter Heide), Jensen, Lang (77. Danilo), Cerny (77.Nunnely), Traoré, Kühn

Lees ook: Zondag première 'Lasse Schöne: Deense maestro'

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Beeld: Pro Shots