Menu
Jong Ajax trakteert publiek op zevenklapper

Jong Ajax trakteert publiek op zevenklapper

Jong Ajax heeft maandagavond op Sportpark de Toekomst FC Oss met 7-0 verslagen. In een schitterende galavoorstelling maakten Vince Gino Dekker (3x), Donny van de Beek (2x), Mateo Cassierra en Frenkie de Jong de doelpunten. Door de zege klimt Jong Ajax op naar de derde plek in de Jupiler League.

 ,,Het was genieten vanavond", vertelde Jong Ajax-coach Marcel Keizer na afloop. ,,Al kijk je er vanaf de bank iets anders naar dan vanaf de tribune. Maar ik zag dat de jongens echt plezier hadden, ze bleven doorgaan. We hebben zeven keer gescoord, en door onze speelstijl geven we wel eens een kans weg. Als ik dan toch een leermoment moet noemen, is dat het. Door het vooruit dekken is het inherent dat zoiets gebeurt. Maar met 7-0 hebben ze het prima gedaan, en het publiek heeft genoten."

Drie goals voor Vince Gino Dekker: de wedstrijdbal is binnen!
Drie goals voor Vince Gino Dekker: de wedstrijdbal is binnen!
Donny van de Beek opende de score op de Toekomst.
Donny van de Beek opende de score op de Toekomst.
Abdelhak Nouri omspeelt Oss-keeper Ronald Koeman.
Abdelhak Nouri omspeelt Oss-keeper Ronald Koeman.
Jong Ajax scoort er op los dit seizoen en dat trekt volle tribunes!
Jong Ajax scoort er op los dit seizoen en dat trekt volle tribunes!

Kleine aanpassingen
Aangezien Matthijs de Ligt, Deyovaisio Zeefuik en Carel Eiting later deze week met Ajax O19 aantreden in de UEFA Youth League moest trainer Marcel Keizer enkele aanpassingen doen in zijn basiself. Zo stond Noussair Mazraoui rechtsback, vormde Terry Lartey Sanniez een centraal duo met Leon Bergsma en was de spitspositie weer voor Mateo Cassierra.

Jong Ajax nam in de openingsfase direct het initiatief en na enkele speldenprikjes diende de openingstreffer zich al snel aan: Pelle Clement werd diepgestuurd, zette voor op Frenkie de Jong die direct doorspeelde op Van de Beek. Hij haalde uit en de bal verdween via een Oss' been achter doelman Ronald Koeman.

13. GOAL #JongAjax! Donny van de Beek zet Jong Ajax op een 1-0 voorsprong. #jajoss

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 september 2016

Kansenregen
Na de snelle 1-0 had Ajax legio kansen om de voorsprong uit te breiden. In het tweede kwartier telde het publiek zes grote kansen, waarbij Clement de paal raakte en vooral Vaclav Cerny en Cassierra in Koeman een grote sta-in-de-weg zagen. Het positiespel was goed, er werd snel gecombineerd en vooral de Osse backs hadden het lastig met de behendige vleugelspelers.

Oppassen
Doordat Ajax steeds veel mensen voor de bal had was het wel oppassen geblazen voor de counter. Oss kwam er af en toe gevaarlijk uit en had zomaar voor de gelijkmaker kunnen zorgen maar Norbert Alblas redde bekwaam. Even daarna werd de doorgebroken Cassierra neergehaald door Dominique Kivuvu, maar scheidsrechter Siemen Mulder toonde zich wel heel erg clement door Kivivu slechts geel te geven. De vrije trap werd naast geschoten door Cerny, maar het was uitstel van executie. Vlak voor rust was het Cassierra die na een mooi één-tweetje met Van de Beek de 2-0 liet aantekenen.

Gallery Play
Na rust walste Jong Ajax over FC Oss heen. De Jong gleed de 3-0 binnen, en enkele minuten later was het invaller Dekker die met een heerlijk 'stiffie' 4-0 maakte. De mooiste aanval van de avond kwam iets daarna, al leverde dat jammerlijk genoeg geen doelpunt op: Abdelhak Nouri was de grote gangmaker in combinaties over meerdere schijven, omspeelde tweemaal de doelman maar zag zijn schot alsnog worden geblokt.

FC Oss hapte naar adem, maar Jong Ajax bleef maar komen. Na de zoveelste schitterende aanval maakte Dekker 5-0, en twee minuten later knalde Van de Beek met een hard schot Jong Ajax naar de 6-0. Even later scoorde Dekker zijn derde na de zoveelste snelle aanval. De oeh's en ah's bleven van de tribune rollen, want sommige aanvallen stierven ondanks het uitblijven van een doelpunt in een schitterende schoonheid.

Het is afgelopen op De Toekomst. Na een geweldige show wint #JongAjax met 7-0 van FC Oss! #jajoss

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 september 2016

Jong Ajax staat door de zege nu 3e in de Jupiler League, en heeft veruit het vaakst gescoord van alle ploegen: 28 keer. De volgende thuiswedstrijd is op 17 oktober, dan komt De Graafschap op bezoek.

Jong Ajax - FC Oss 7-0 (2-0): 13. Van de Beek 1-0, 43. Cassierra 2-0, 48. De Jong 3-0, 50. Dekker 4-0, 62. Dekker 5-0, 66. Van de Beek 6-0, 73. Dekker 7-0

Opstelling: Alblas, Mazraoui, Sanniez, Bergsma, Dankerlui, De Jong, Nouri, Van de Beek, Cerny (61.Bay), Cassierra (46. Dekker), Clement (75. Walian)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots