Menu
Jong Ajax verslaat Jong FC Utrecht in besloten oefenduel

Jong Ajax verslaat Jong FC Utrecht in besloten oefenduel

Jong Ajax speelde woensdag een besloten oefenduel met Jong FC Utrecht. Op de Toekomst wist de ploeg van Michael Reiziger met 2-0 te winnen dankzij doelpunten van Danilo Pereira en Victor Jensen.

Jong Ajax is bezig met de voorbereiding op het seizoen 2018-2019. Coach Michael Reiziger is tevreden over het duel met Jong FC Utrecht. ,,Het was voor sommige jongens hun eerste wedstrijd. De eerste keer dat ze weer veel minuten maken, dat is goed.'' Als voorbeeld noemt de oefenmeester Boy Kemper, Dean Solomons, Sebastian Pasquali en Saku Ylätupa, die allen nog niet veel minuten gemaakt hebben.

Met een sterk veranderde selectie werkt Jong Ajax toe naar het nieuwe seizoen. Reiziger zag goede dingen: ,,We begonnen wat zenuwachtig, omdat we te veel wilden. Na 10 minuten liepen de combinaties beter en kregen we controle over de wedstrijd. Het tempo was goed en ik heb een aantal mooie aanvallen gezien.''

Het goede spel resulteerde in de 1-0 van Danilo Pereira en de 2-0 van Victor Jensen. ,,De jongens hebben goed gespeeld. In de omschakeling zaten we meteen kort op de bal, we hebben geen ruimte weggegeven, een paar mooie combinaties. Ik heb genoten. In de tweede helft ontstond er wat vermoeidheid, maar dat is logisch in de voorbereiding.''

Komende zondag speelt Jong Ajax opnieuw een oefenduel. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij Heracles Almelo. Aftrap: 14:30 uur.

Lees ook: Ajacieden testen snelheid en wendbaarheid
Bekijk ook:
Top 10: De Toekomst

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst