Menu

Koeman: ´Een zware kluif met mogelijkheden´

Met gemengde gevoelens hoorde trainer Ronald Koeman Ajax´ loting aan voor de Champions League. De coach van de Amsterdammers was redelijk tevreden dat Internazionale als groepshoofd uit de koker kwam.

Koeman noemde de Italiaanse formatie ´een ploeg met een grote naam, maar waar de prestaties de laatste jaren wat achterblijven´. Als trainer van Vitesse was Koeman vorig seizoen nog dichtbij een stunt tegen Inter, dat op uit gescoorde goals toen doorging. ,,Ze hebben natuurlijk wel grote spelers'', vond de Ajax-coach.

Tegenstanders Rosenborg en Lyon bestempelde Koeman als lastig. ,,We hebben laatst toen Nederland oefende tegen Noorwegen nog kunnen zien hoe stug Noorse ploegen kunnen zijn. En het Franse voetbal zit in de lift. Misschien is Lyon wel meer favoriet om de poule te winnen dan Inter. Wij zullen het spel moeten maken. Als je bij die echt grote clubs als Real Madrid of Manchester United zit, is dat veel minder het geval. We hebben er een zware kluif aan, al zie ik wel mogelijkheden om de tweede ronde te bereiken.''